Poruke kandidata SNS i DS pred drugi krug izbora
Foto: KURIR

Zrenjanin

Poruke kandidata SNS i DS pred drugi krug izbora

Srbija -
SNS u Zrenjaninu i u Srbiji donosi promene koje niko ne može zaustaviti, pa ni Goran Ješić montiranim aferama oko mleka, rekao kandidat za poslanika u Skupštini Vojvodine Darko Bađok

ZRENJANIN - Kandidati za poslanika u Skupštini Vojvodine Darko Bađok iz Srpske napredne stranke i Miodrag Damjanov iz Demokratske stranke uputili su danas poslednje poruke biračima pred drugi krug dopunskih izbora, 3. marta, u izbornoj jedinici 17 u Zrenjaninu.

Bađok je iz stranačkih prostorija poručio da SNS u Zrenjaninu i u Srbiji donosi promene koje niko ne može zaustaviti, pa ni Goran Ješić "montiranim aferama oko mleka".

Ovaj preduzetnik je najavio da će, na osnovu aranžmana Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede sa Svetskom bankom, na podrčju grada Zrenjanina 2013. i 2014. godine biti uloženo oko 190 miliona dinara za četiri projekta - sanaciju nasipa Begeja, uređenje veštačkih jezera i za iskop kanala u ataru Mužlje i Melenaca.

Kao kandidat opozicione DS, Damjanov se novinarima i biračima obatio ispred zdarvstvene ambulante u Mesnoj zajednici "Zeleno polje", koju su gradske vlasti, kolicije koju predvodi SNS, otvorile neposredno pred prvi krug glasanja.

Dajmanov, specijalista ordoped, je rekao da je ta ambulanta "njegova lična zasluga", odnosno da je ispunio ono što je obećao kao predsednik Saveta Mesne zajednice, i dodao da je nedopustivo da "sadašnja gradska vlast ubira poene na tom pitanju".

U prvom krugu dopunskih izbora, 17. februara, održanim u Mesnoj zajednici "Zeleno polje" i 14 sela na području Zrenjanina za 10 kandidata je glasao je 2.231 birač, ili 32,73 odsto od ukupnog broja upisanih. Bađok je dobio 37 odsto, a za Damjanov 21 odsto glasova.

Osim u Zrenjaninu, drugi krug dopunskih izbora, za po jednog poslanika, biće održan i u Apatinu i Srbobranu.

Predsednik pokrajinske Skupštine Ištvan Pastor raspisao je izbore posle vraćanja poslničkih mandata gradonačelnika Zrenjanina Ivana Bošnjaka (SNS), predsednika opštine Apatin Živorada Smiljanića (SPS) i predsednika opštine Srbobran Zorana Mladenovića, zbog nespojivosti funkcija, odnosno sukoba interesa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track