Obuka berača lekovitog bilja u Sokobanji
Foto: Beta

Sveti Jovan Biljober

Obuka berača lekovitog bilja u Sokobanji

Srbija -
Gosti banje će imati priliku da pored sakupljanja lekovitog bilja, prisustvuju tradicionalnom izboru princeze Biljarice, izboru najlepšeg ivanjdanskog venčića, učestvuju u kvizu o poznavanju lekovitog bilja i Biljnoj paradi

SOKOBANJA -U okviru turističke manifestacije "Sveti Jovan Biljober", u Sokobanji, narednih dana će Udruženje lekovitog bilja "Dr Jovan Tucakov" održati obuku berača samonikolog lekovitog bilja, uz dodelu sertifikata.

Kako kažu u Organizaciji za kulturu, turizam i sport Sokobanje, 4. jula će biti organizovan izlet do Device, odnosno sela Skrobnice, 5. jula, do Ozrena, odnosno do vraha Oštra čuka, do Bukovika i 7. jula i do Rtnja, kada se održava i tradicionalni uspon na njegov najviši vrh, Šiljak.

Svi izleti se realizuju u pratnji turističkog vodiča i poznavalaca lekovitog bilja, a za učesnike izleta na Rtnju biće obezbeđeni hrana i osveženje.

Gosti banje će imati priliku da pored sakupljanja lekovitog bilja, prisustvuju tradicionalnom izboru princeze Biljarice, izboru najlepšeg ivanjdanskog venčića, učestvuju u kvizu o poznavanju lekovitog bilja i Biljnoj paradi.Manifestaciju, prati Sajam lekovitog bilja, meda i zdrave hrane, koji će trajati do 7. jula.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track