FOTELJAŠI: Romske probleme rešava hotelijer

Ovako se nameštaju konkursi u Srbiji

FOTELJAŠI: Romske probleme rešava hotelijer

Srbija -
Opština Knjaževac raspisala je 14. juna konkurs za koordinatora rada za romska pitanja, a jedan od uslova je završena viša turistička ili hotelijerska škola

KNJAŽEVAC - Ko će kome ako ne svoj svome.Poznato je da se konkursi za zaposlenja u lokalnim samoupravama često kroje tako da uslovi odgovaraju upravo „zaslužnim“ članovima partija koje drže vlast, što potvrđuje i skorašnji slučaj koji se dogodio u Knjaževcu.Naime, ova opština raspisala je 14. juna konkurs za koordinatora rada za romska pitanja, a jedan od uslova je završena viša turistička ili hotelijerska škola (?!). Jasno je da se koordinator bavi problemima lokalnih Roma, a ne turizmom, a uslov se savršeno poklapa sa stručnim kvalifikacijama Ljubinke Simić (DS), koja je, gle čuda, menadžer hotelijerstva i na poziciji koordinatora od 2006. godine, piše portal Pištaljka.Simićeva, koja je na izbornoj listi svoje stranke 2012. bila na 35. mestu, pak tvrdi da uslove konkursa ne propisuje ona, već Opštinska uprava Knjaževca. Ta izjava zvuči u najmanju ruku cinično, ako se zna da vlast u Knjaževcu drži koalicija koju čine Demokratska stranka i Ujedinjeni regioni Srbije, a predsednik opštine je Milan Đokić iz URS. Ipak, Simićeva ne misli tako, već tvrdi da je „član stranke po potrebi“ (!) te da ne ide redovno na partijske sastanke, a stranačka aktivnost joj, kaže, nije potrebna za obavljanje posla koordinatora u Kancelariji romske zajednice.

Tražili smo pogodnu osobuPredsednik opštine Knjaževac Milan Đokić (URS) tvrdi da je viša turistička ili hotelijerska škola navedena kao uslov za mesto koordinatora za romska pitanja jer u „malom mestu kakvo je Knjaževac nema mnogo ljudi koji mogu da rade posao koordinatora“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track