Skuplji grejanje i voda u Zrenjaninu

Od 1. septembra

Skuplji grejanje i voda u Zrenjaninu

Srbija -
Cena vode će od septembra iznositi 27,83 dinara po kubnom metru, a otpadne vode 22,26 dinara

ZRENJANIN - Daljinsko grejanje u Zrenjaninu poskupeće od 1. septembra za 3,66 odsto i voda za 5,5 odsto, a saglasnost na povećanje cena dali su na današnjoj sednici članovi Gradskog veća u tom gradu.

Pomoćnik gradonačelnika Ivan Dević je objasnio da je povećanje cene daljinskog grejanja za sve korisnike posledica poskupljenja gasa, od 1. septembra za 7,42 procenta.

Korisnici daljinskog grejanja će umesto dosadašnjih 85,76 plaćati 88,90 dinara po kvadratnom metru stana.Dević je istakao da je poslednje povećanje cena grejanja bilo novembra prošle godine.

Pomoćnik gradonačelnika David Dimkić je rekao da su na poskupljenje vode uticali povećanja cena struje, gasa, ali i istrošenost mašina i potreba obnavljanja i održavanja kompletnog sistema.

"Preduzeće Vodovod i kanalizacija zatražilo je poskupljenje od 7,11 odsto, a odobreno je 5,5 odsto za sve korisnike", objasnio je Dimkić.

Cena vode će od septembra iznositi 27,83 dinara po kubnom metru, a otpadne vode 22,26 dinara.Voda iz zrenjaninskog vodovoda zabranjena je za piće i pripremanje hrane rešenjem inspekcije 2004. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track