GRAČANICA: Školska godina počela bez struje
Foto: KURIR

Zbog duga

GRAČANICA: Školska godina počela bez struje

Srbija -
Tokom septembra školama će biti dostavljeno čvrsto i tečno gorivo kako bi grejna sezona u njima počela na vreme

GRAČANICA - Samostalni prosvetni savetnik Republike Srbije za kosovski okrug Dušan Maksimović rekao je danas da je školska godina u školama u Lapijem selu, Sušici, Gušterici, Ljipljanu, isturenom odeljenu osnovne škole iz Gračanice u Kišnici, kao i u Medicinskoj školi počela bez struje.

"Očekujem da će kancelarija za Kosovo i Metohiju, Kosovski okrug i opština Priština, koja je izmeštena u Gračanicu, uplatiti zaostali dug od oko 4.000 evra i da će ove škole u najskorije vreme dobiti električnu energiju", rekao je Maksimović.

Prema njegovim rečima, tokom septembra školama će biti dostavljeno čvrsto i tečno gorivo kako bi grejna sezona u njima počela na vreme. Maksimović je dodao da će prema odluci Ministarstva obrazovanja Republike Srbije svi učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola dobiti besplatne udzbenike. On je kazao da upis u prve razrede još nije završen i da se očekuje da će u osnovne škole biti upisano između 350 i 400 prvaka, a da nastavu na srpskom jeziku u Kosovskom okrugu trenutno pohađa oko 6.000 učenika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track