NEVREME U NIŠU: Oluja odnela krov škole, uništena 3 vozila, 400 učenika bilo na nastavi
Foto: M.M/Kurir

Pukom srećom izbegnuta tragedija

NEVREME U NIŠU: Oluja odnela krov škole, uništena 3 vozila, 400 učenika bilo na nastavi

Srbija -

NIŠ - Samo pukom srećom izbegnuta je tragedija kada je danas oko 16 sati oluja odnela metalni krov sa Mašinsko tehničke škole u Nišu i ogromnom silinom ga razbacala po čitavom školskom dvorištu.

Stradala su tri vozila koja su bila u okolini škole, ali niko od djaka nije povredjen jer je njih četiri stotine u tom trenutku bilo u učionicama. Slavica Jukić, direktorka škole „15. maj“, jedne od dve koje drže nastavu u istoj zgradi kaže:

- Metalna konstrukcija i grede su odvaljene sa zadnje strane škole, preleteli su prednju stranu zgrade i završili u dvorištu. Mogu samo da kažem da je velika sreća što niko nije stradao. Cela smena učenika je trenutno u školi, na sreću nikog nije bilo u dvorištu kada se ovo desilo, kaže Jukićeva.

Da su danas svi koji su se našli u školi i njenoj okolini imali mnogo sreće slaže se i profesor Vladan Micić, čiji je auto potpuno uništen.

- Šta da kažem, mogao sam da budem unutra. Prema tome, srećan sam. Nadam se da će mi neko nadoknaditi štetu, ali važno je da sam živ – rekao je Micić.

Maturantu Marku Janojliću stradao je „alfa romeo“ koji je parkirao u školskom dvorištu.

- Bio sam na nastavi kada se čuo tresak, kao da se zemlja zatresla. Bilo je strašno, prašina, komadi metala na sve strane. Kada sam prišao autu, imao sam šta da vidim – vajka se malerozni đak.

Dragiša Malićević žalostivo je gledao svoj „opel“ ispod gomile zgužvanog metala.

- Strašno, ja para nemam da to popravim. Ono što sam video, pamtiću dok sam živ. Izgledalo je kao da leti neka džinovska ptica a onda je puklo kao bomba. Pomislio sam, ode kuća, izginusmo svi. Srećan sam što su mi deca živa, igrala su se ispred kuće neposredno pre toga.

Međutim, žena kao da je nešto predosetila i pozvala ih je unutra - opisuje nezgodu koju je izazvalo nevreme Malićević.

Kako saznajemo u Meteorološkoj stanici, udari vetra u Nišu danas su dostizali brzinu od preko 80 kilometara što se smatra olujnim vetrom.

(TEKST I FOTO: M.M.)

NEVREME POGODILO ŠUMADIJU: Grad udario na Levač i Čačak

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja