ŽITORAĐA: SDS i DS podržali SNS
Foto: Biljana Roganović

ŽITORAĐA: SDS i DS podržali SNS

Srbija -

ŽITORAĐA - Tokom glasanja za predsednika Opštine Žitorađa, SDS i DS su podržali predlog da predsednik bude Slađan Mladenović iz SNS!

Odbornici ove dve stranke podržali su i sve ostale predloge SNS koji ima 11 od 31 odbornika u lokalnoj skupštini. Iako se spekuliše da su se odbornici ovih stranaka priključili klubu SNS, predsednici odbora to demantuju.

- Po nalogu Aleksandra Vučića napravili smo koaliciju sa SPS i SNP i ukupno imamo 17 od 31 odbornika u Skupštini Žitorađe. Za moj izbor glasali su i odbornici SDS i DS, ali oni nisu deo naše koalicije. Voleo bih da su me podržali i radikali, ali to ne znači da su naši članovi - kaže predsednik SNS u Žitorađi Slađan Mladenović, koji je ovom prilikom izabran za predsednika Opštine.

U SDS kažu da su za izbor Mladenovića glasali po dogovoru sa cantralom SNS u Beogradu. - Pozvali su nas iz centrale SNS i zamolili da ne pravimo cirkus i da podržimo konstituisanje vlasti na čelu sa SNS. Od ponedeljka se očekuju i razgovori sa ovom strankom na lokalu- kaže predsednik Tadićevih u Žitorađi Goran Stojković.

U ovoj Opštini se u poslednje dve godine tri puta menjala vlast. Prvo su vladajuću koaliciju činili SRS i SDS sa koalicionim partnerima, zatim SRS sa SNS. U tom periodu Mladenović je bio predsednik. Od 19. februara vlast je ponovo promenjena te su je do sada činili SRS, SDS i DS.

(B. R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track