Vučić: Odluku o izborima doneo sam bez pritisaka međunarodnih faktora
Foto: KURIR

Vicepremijer

Vučić: Odluku o izborima doneo sam bez pritisaka međunarodnih faktora

Politika -
Tako sa mnom, sa Srbijom, ne mogu da razgovaraju ni Rusi, ni Amerikanci, ni Nemci, ni bilo ko drugi, naveo je prvi potredsednik vlade

BEOGRAD - Prvi potredsednik vlade u ostavci Aleksandar Vučić izjavio je danas da je odluku da predloži raspisivanje vanrednih parlametnarnih izbora doneo bez pritisaka međunarodnih faktora.

"Tako sa mnom, sa Srbijom, ne mogu da razgovaraju ni Rusi ni Amerikanci ni Nemci ni bilo ko drugi", rekao je Vučić i naglasio da Srbija sama i slobodno donosi odluke.

On je potvrdio da je razgovarao sa predstavnicima međunarodne zajednice, koji su, kako je naveo, bili racionalni, ljubazni i "uvek pitali da li želi da razgovara o izborima, ali nisu nametali svoj stav".

"Ovo je ozbiljna zemlja i oni koji razgovaraju sa mnom znaju da se sa mnom tako ne razgovara", rekao je Vučić.

Moguće je, primetio je, da neko ima simpatije prema određenim strankama, ali to, kaže, nije pitanje za njega nego za njih.

"A da li je neko postavljao pitanje direktora Srbijagasa - nije niko, niti bi neko smeo na takav način da razgovara sa mnom", rekao je Vučić, ocenivši da vlada donosi najbolje odluke u interesu naroda, a ne nekih drugih zemalja, iako, "poštujemo međunarodne partnere i sa njima imamo prijateljske odnose".

http://www.youtube.com/watch?v=aPbuHXmTpQA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja