Vučićević: Imam dokaze o lažiranju tiraža Blica i Aloa
Foto: Beta

Vučićević: Imam dokaze o lažiranju tiraža Blica i Aloa

Društvo -
Imam konkretne dokaze o lažiranju tiraža Blica i Aloa.

BEOGRAD - Vlasnik i glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Informer Dragan J. Vučićević izjavio je danas da ima konkretne dokaze o lažiranju tiraža Blica i Aloa.

"Predali smo konkretne dokaze ABC Srbiji o lažiranju oditinga tiraža. ABC Srbija mi je prvo pretio tužbom i sankcijama. Prošle nedelje predali smo konkretne dokaze da se tiraži novina u Srbiji lažiraju, greškom ili namernom ABC ili izdavača, to tek treba da utvrdimo i da se na osnovu tih lažnih podataka dele marketinški budžet. To treba da se istraži. Kolege treba da se brane argumentima. Umesto argumenata, usledila je hajka i obračun sa mnom i Informerom kompanije Ringije Aksel Špringer, koja izdaje Blic i Alo", rekao je Vučićević na konferenciji za novinare u Medija centru Udruženja novinara Srbije.

On je kao "ozbiljnu glupost" odbacio i ocenu predsednika Nezavisnog udruženja novinara Srbije Vukašina Obradovića da iza Vučićevićeve polemike sa Blicom stoji namera da se smeni urednik tog lista Veselin Simonović.

"Kako ja mogu da smenjujem urednika u drugoj privatnoj kompaniji? To je ozbiljna glupost. Neka bude urednik još 100 godina", rekao je Vučićević. On je naveo da od 2009. godine do 2012. godine nije imao nikakve veze sa uređivačkom politikom lista Pres, iako se formalno vodio kao predsednik Upravnog odbora tog lista.

Urednik Informera je naveo da su "patriotiše cajtung" i "glasilo berlinske Srbije", kako je u svojim kolumnama nazvao Blic, zapravo stilske figure, dok su ordinarna laž navodi da je on bio Krasnićijev portparol.

Vučićević je demantovao navode listova Blic i Alo da je dok je bio zamenik urednika lista Kurir bio zaposlen kao portparol izvesnog kontroverznog biznismena iz Gnjilana Krasnićija i najavio da će ih zbog toga tužiti.

"Ubiću vas na sudu, izuću vas od para, koje ću da dam domu za nezbrinutu decu u Sremčici. Ne znam ni ko je Krasnići, niti sam u životu bio u Gnjilanu. Zašto ne objavite Krasnićijevo ime? Ismislili ste Krasnićija. O tome gde sam radio najbolje svedoči izvod iz PIO fonda, koji pružam javnosti na uvid", rekao je Vučićević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track