VUJOŠEVIĆ KAO MARTIN LUTER KING: Ja imam jedan san!
Foto: Kkpartizan.rs

Trener crno-belih hvali navijače

VUJOŠEVIĆ KAO MARTIN LUTER KING: Ja imam jedan san!

Košarka -
Partizan je pobedio Nanter s 73:43, a Vujošević je posle meča pohvalio navijače

BEOGRAD - Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da su crno-beli protiv Nantera pokazali model igre koji bi trebalo da slede u nastavku sezone i dodao da niko ne sme da potceni francuskog šampiona uprkos ubedljivom porazu.

"Ima dana i rezultata koji ne pokazuju objektivan odnos snaga ni na terenu, ni na papiru. Ne bih voleo da neko potceni Nanter zbog ovog rezultata. Imali su šut za pobedu protiv CSKA prošle nedelje. Radi se o timu koji je prvak Francuske, šampiona Evrope, a mi smo sedmi na Starom kontinentu", kazao je Vujošević.

Crno-beli su u Pioniru "pregazili" Nanter sa 73:43 i upisali prvenac u Evroligi ove sezone.

"Zahvalan sam igračima na velikoj borbenosti, želji i radosti. Hvala i publici koja je jedinsteno navijala. Kao što je govorio Martin Luter King, "Ja imam jedan san". To je da se vrati vreme jedinstva, kao kada sam ja bio na jugu JNA, kada je Hajduk dobijao 6:1, a ceo stadion pevao", naveo je trener Partizana.

On je dodao da Partizan nema previše vremena da proslavlja ovu pobedu.

"Nemamo vremena za radost. Idemo u Skoplje, a nema leta zbog nekih pomerenja rasporeda. Moramo da idemo autobusom, to je naš život, sami smo ga izabrali", dodao je Vujošević čija ekipa za vikend gostuje MZT-u Jadranskoj ligi.

Trener Partizana dodao je i da će mladi centar Nikola Milutinov koji se oporavlja od povrede primicača od sledeće nedelje biti u ekipi.

Trener Nantera Paskal Donadije ocenio je da je Partizan večeras njegovom timu očitao košarkašku lekciju.

"Nadam se da smo mnogo naučili u prvom gostovanju u Evropi. Čestitam Partizanu, mnogo cenimo i poštujemo košarkašku akademiju i način igre crno-belih. Dali su nam veliku lekciju na obe strane terena. Preostaje nam da pokušamo da ispravimo stvari i da se poboljšamo", kazao je Donadije.

On je dodao da je igranje pred ovakvim navijačima u Pioniru neverovatno iskustvo za njegovu ekipu.

"Partizan igra jednu od najboljih i najlepših košarki u Evropi zahvaljujući treneru", dodao je Donadije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track