GROBARI I PARTIZAN ZGAZILI FRANCUZE: Nanter izgoreo u paklu Pionira!
Foto: Euroleague.net

Crno-beli ostvarili prvu pobedu u Evroligi

GROBARI I PARTIZAN ZGAZILI FRANCUZE: Nanter izgoreo u paklu Pionira!

Košarka -
Košarkaši Partizana su pred prepunim Pionirom stigli do prvog trijumfa ove sezone u Evroligi

BEOGRAD - Košarkaši Partizana pobedili su u Beogradu ekipu Nantera rezultatom 73:43 (21:16, 16:7, 16:15, 20:5) u meču drugog kola grupe A Evrolige.Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Dragan Milosavljević sa 26 poena, dok je Bogdan Bogdanović dodao 16. Nijedan igrač Nantera nije imao dvocifren učinak, a najbolji je bio Mam Žaite sa osam poena.Nanter je poveo sa 7:2, a onda se raspuca Milosavljević, posle čije trojke je domaći tim prvi put poveo, 13:12. U finišu prve četvrtine Musli je postigao osam uzastopnih poena i doveo Partizan do vođstva 21:16 na kraju prve četvrtine. Partizan je potom nastavio sa dobrom igrom, a crno-beli su imali fantastičnu odbranu. Razlika je stalno rasla za Partizan, da bi na kraju prvog poluvremena iznosila 14 poena, 37:23. Crno-beli su sigurno kontrolisali meč i u trećoj četvrtini. U trećoj četvrtini se raspucao i Bogdanović, tako da je Partizan stekao i osetniju prednost. Crno-beli su kontrolisali meč do kraja i zasluženo su stigli do ubedljive pobede. Utakmicu u Pioniru gledalo je zvanično 7.500 ljudi.

Grobari na meču sa Nanterom, Foto: Foto: kkpartizan.rs
Grobari na meču sa Nanterom, Foto: Foto: kkpartizan.rs

CSKA je u Moskvi savladao Budiveljnik 72:67, dok je Fenerbahče bio bolji od Barselone 75:70. Partizan će u narednom kolu, 31. oktobra od 18,00 sati gostovati Budiveljniku, dok će Nanter igrati sa Barselonom u gostima.Fenerbahče i CSKA imaju po dve pobede, dok Barselona i Partizan imaju po jedan trijumf i jedan poraz. Nanter i Budiveljnik su zabeležili po dva poraza.

http://www.youtube.com/watch?v=ly50-YImUy0

Partizan je potom povećavao prednost iz minuta u minut i zasluženo je stigao do ubedljive pobede.

Partizan je nastavio sa dobrom igrom i u poslednjoj četvrtini, a u 33. minutu bilo je već 57:38 za crno-bele. IV četvrtina

Partizan je održavao prednost i u poslednju četvrtinu ušao sa prednošću od 15 poena (53:38).

Nanter je u nastavku utakmice zaigrao angažovanije i u 25. minutu spustio prednost Partizana na 43:34. Usledila je odlična odbrana Partizana za seriju od 8:0 u 28. minutu (51:34).U prva dva minuta treće četvrtine nije bilo poena na obe strane, a crno-beli su atraktivnim potezima održavali prednost od 12 do 14 poena.

III četvrtina

Partizan je na dva minuta pre kraja druge četvrtine stigao na plus 12 (35:23) bodren fantastičnim navijanjem sa tribina. Beograđani su prvih 20 minuta rešili u svoju korist rezultatom 37:23.Crno-beli su silovitu ušli u drugu četvrtinu, a posle trojke Bogdanovića u 13. minutu crno-beli su stigli do dvocifrene prednosti (26:16). Usledija je serija Francuza od 5:0 zbog čega je Duško Vujošević morao da zatraži tajm-aut.II četvrtinaPartizan je na dva i po minuta pre kraja prve četvrtine po prvi put poveo na meču 13:12. Partizan je u 10. minutu imao najveću prednost od 19:14, a domaći su prvih 10 minuta rešili u svoju korist 21:16.

Nanter je bolje ušao u meč i u drugom minutu poveo s 7:2. Usledila je serija Partizana od 8:3 i crno-beli su izjednačili u sedmom minutu na 10:10.

Zimonjić, Troicki,Milica Mandić su bodrili Partizan, Foto: Foto: kkpartizan.rs
Zimonjić, Troicki,Milica Mandić su bodrili Partizan, Foto: Foto: kkpartizan.rs

Grobari su napravili odličnu atmosferu uoči početka meča, a crno-bele sa tribina bodri olimpijska šampionka u tekvondou Milica Mandić, kao i teniseri Nenad Zimonjić i Viktor Troicki.I četvrtinaTOK UTAKMICE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track