Vulin: Euleks da rasvetli zločin nad srpskom decom

Pomen ubijenim dečacima u Goraždevcu

Vulin: Euleks da rasvetli zločin nad srpskom decom

Društvo -
U napadu na srpsku decu koja su se kupala na reci Bistrici koja protiče kroz Goraždevac tada su još ranjeni Đorde Ugrenović, Bogdan Bukumirić i Marko Bogićević

GRAČANICA - U Goraždevcu kod Peći danas je obeležena deseta godišnjica od ubistva dvojice srpskih dečaka - Ivana Jovovića (19) i Pantelije Dakića (12) koji su se kupali na reci Bistrici, a ubice još nisu pronađene, niti je ko za taj zločin odgovarao.

Paratsos u crkvi Presvete Bogorodice u Goraždevcu služio je episkop raško-prizrenski Teodosije koji je, poručio da će počinioci jednog dana biti otkriveni, prenosi KIM radio.

"Ili će ih neko otkriti ili će se oni sami otkriti, jer Božija pravda uvek triumfuje", rekao je on.

Parastosu je prisustvovao i direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin, koji je pozvao Euleks da istragu o tom zločinu obnovi i počinioce privede sudu.

"Ja danas ovde ne vidim Euleks i sramota me je u njihovo ime što danas nisu ovde. Ja zahtevam od Euleksa da prizna da je potpuno nemoćan i da ne može da rasvetli nijedan zločin nad Srbima ili da ponovo otvori istragu za pobijenu decu na reci Bistrici", istakao je Vulin.

Otac ubijenog Pantelije, Milisav Dakić, poručio je da i pored obustavljene istrage neće odustati od borbe da se počinioci zločina pronađu.

"Dokle god dišem ja ću da nastavim i nadam se da ću i završiti", naglasio je on.

U napadu na srpsku decu koja su se kupala na reci Bistrici koja protiče kroz Goraždevac tada su još ranjeni Đorde Ugrenović, Bogdan Bukumirić i Marko Bogićević.

Istraga u vezi sa tim slučajem zatvorena je pre više od dve godine, ali po tvrdnjama iz Euleksa, može biti otvorena u svakom trenutku ukoliko se pojave nove informacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track