01:02

RŠUMA OPTUŽIVALI DA RADI PROTIV TITA? Na svetu ima ukupno dva LjubivojA Ršumovića EVO KAKO JE PESNIK SPASAO SUZANU PETRIČEVIĆ

KURIR TELEVIZIJA

RŠUMA "OPTUŽIVALI" DA RADI PROTIV TITA? Na svetu ima ukupno dva Ljubivoja Ršumovića EVO KAKO JE PESNIK "SPASAO" SUZANU PETRIČEVIĆ

Zabava -

U emisiji Pusti Brigu gostovao je jedan od najvećih srpskih pesnika za decu, Ljubivoje Ršumović koji je ispričao bezbroj zanimljivih anegdota.

Voditeljka Suzana je rekla da i ona i njeni unuci obožavaju pesme Ljube Ršumovića, ali joj je omiljena ona "Vuk sa ovcom nešto ima".

Ršumović se odmah našalio i rekao - Jedan Vuk mi je zamerio zbog te pesme i optužio me da pesma u stvari govori o njemu i njegovoj ženi. Taj Vuk je moj sin - rekao je kroz smeh Ršumović i dodao da ljudi često čudno shvataju stvari. Kao primer, naveo je jedan neobičan slučaj.

pusti brigu
foto: Kurir televizija

- Jedan moj rođak radi u 29. novembra. Donese mi jednom neki list papira na kojem neko analizira moju pesmu išli smo u Afriku. Ispalo je da ja kao zafrtkavam Titovu ideju o nesvrstanosti, ali srećom pesma nije bila zabranjena - rekao je Ršumović i nasmejao sve u studiju, a glumac Bule Goncić je konstatovao da ta policijska analiza ima smisla.

Suzana se prisetila kako ju je jednom prilikom Ljubivoje spasao.

- Kad sam bila mlada imala sam bend, ali nismo imali gde da vežbamo. Došla sam u pozorište Boško Buha i pitala Ršuma koji je tada bio upravnik da li bi mogli da sviramo u pozorištu, na šta je on odmah rekao izvoli ključ, možete da vežbate noću.

- Tim postupkom sam verovatno zaslužio ovo gostovanje - ponovo se našalio Ršumović i podelio sa gledaocim jednu zanimljovost, a to je da na svetu trenutno postoje samo dva Ljubivoja Ršumovića. On i njegov unuk koji se nedavno rodio u Dubaiu.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track