KRISTINA (16) SE BORI ZA ŽIVOT: 187.000 evra potrebno za lečenje u Nemačkoj!
Foto: Dr Kurira

Kurir podržao akciju

KRISTINA (16) SE BORI ZA ŽIVOT: 187.000 evra potrebno za lečenje u Nemačkoj!

Život -
Nada Kristini Denčić iz Lebana u Beogradu je presađena koštana srž kako bi joj se povukao Hočkinov limfom, retko maligno oboljenje, ali se on i pored uspešne intervencije vratio, pa je tinejdžerki sad potrebno lečenje u Nemačkoj

Kristini Denčić (16) iz sela Pertata kod Lebana pre dve godine otkriven je Hočkinov limfom, retko maligno oboljenje zbog kojeg joj je život u opasnosti. Iako joj je pre više od godinu dana u Beogradu uspešno presađena koštana srž i sve je ukazivalo da će biti izlečena, nedavna kontrola je pokazala da se opaka bolest vratila i da napreduje. Jedinu nadu Kristini i njenoj porodici sada predstavlja lečenje na Internoj klinici bolnice „Sankt Franciskus“ u Nemačkoj, gde bi mogli uspešno da se izbore s njenim oboljenjem, međutim, ono košta čak 187.000 evra.Kristinin otac Dragan istakao je za Dr Kurir da bi lečenje u Nemačkoj trebalo da traje šest meseci, a da su im iz našeg fonda rekli da oni ne mogu da pokriju troškove terapija na klinici na kojoj postoji nada za njegovu ćerku.

Ne odustaju od borbe... otac Dragan, majka Lela
Ne odustaju od borbe... otac Dragan, majka Lela

- U trci smo s vremenom, a nemamo mogućnosti da sami obezbedimo novac. Naša porodica je sedmočlana, a jedino ja radim. Prof. dr Nada Basara iz klinike „Sankt Franciskus“ naglasila nam je, uz predračun koji je poslala, da bi Kristina trebalo da dođe što pre. Zato nam je mnogo važno da što pre sakupimo bar 95.000 evra kako bi je primili u bolnicu. Verujemo u humanost i nadamo se da ćemo na vreme sakupiti novac - naglasio je Dragan.Kristinina majka Lela kroz suze je priznala da su joj vesti s nemačke klinike vratile nadu da spasa za njeno najstarije dete ipak ima.- To znači da postoji mogućnost da se moja Kristina izleči. Razgovor s dr Basarom u Beogradu dao nam je nadu u njeno ozdravljenje. Borbu za njen život vodićemo svakog minuta, svake sekunde. Zato žurimo i učinićemo sve da što pre obezbedimo novac - istakla je Lela.Inače, prema objašnjenju dr Basare, prognoza za mnoge oblike limfoma je dobra, ali zavisi od brze i tačne dijagnoze, koju treba da prati odgovarajući tretman. Dijagnoza se upotpunjuje biopsijom i identifikacijom ćelija kancera pomoću mikroskopskih ispitivanja, kao i drugim diferencijalnim tehnikama prepoznavanja ćelija raka. Lečenje može da obuhvata hemoterapiju ili zračenje, nekad oboje istovremeno, transplantaciju koštane srži ili matičnih ćelija i/ili imunoterapiju.

Podrška... Kristina sa bratom Lukom
Podrška... Kristina sa bratom Lukom

Iako joj je teško, ne predaje seKRISTINA: PONOVO SAM NA MUKAMAKristina je imala veliku nadu da joj se nakon prve uspešne operacije bolest neće vratiti, međutim, odigrao se najgori scenario. Ipak, kako kaže, ona neće prestati da se bori.- Ponovo sam na mukama, ali se psihički dobro držim. Mislim da sve potiče iz glave. Ako želite da živite i imate jaku volju, vi ćete živeti - rekla je Kristina, inače odlična učenica trećeg razreda gimnazije, kojoj su najveća podrška mlađa sestra Jovana i brat Luka.

Kako da pomognete Kristini

Račun je otvoren u Banci Intezabroj dinarskog računa: 160-419164-92broj deviznog računa: 00-540-0001025.4IBAN: RS35160005400001025484

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track