OLJA ZAGRLILA ĐORĐA BALAŠEVIĆA! Posle vesti o unuku za UDOVICU pevača još emotivnih momenata: Otpevao joj rođendansku pesmicu!
Foto: Nemanja Nikolić

PRELEPO

OLJA ZAGRLILA ĐORĐA BALAŠEVIĆA! Posle vesti o unuku za UDOVICU pevača još emotivnih momenata: Otpevao joj rođendansku pesmicu!

Kultura -

Đorđe Balašević bio je omiljeni pevač i pesnik od Vardara do Triglava, ali podjednako uspešno se bavio i pisanjem. Njegova udovica Olivera Blašević će, uz podršku ćerki Jovane i Jelene i sina Alekse, večeras predstavlja u porodičnoj kući u Novom Sadu dopunjeno izdanje zbirke pesama "Dodir svile", koje će biti obogaćeno i intimnom prepiskom supružnika.

Đorđe Balašević
foto: Nemanja Nikolić

U sklopu promocije održava se i koncert na kome će se svirati pesme ovog našeg legenardnog pesnika, pevača i umetnika. Koncert je simbolično počeo tačno u 20 časova i 22 minuta, a otvoren pesmom "Vasa Ladački".

Cela porodica Balašević izašla je na scenu i tom prilikom podelila po neki privatni zagrljaj iz života sa panonskim mornarem. Aleksa i Beba bili su veoma emotivni, te su na sceni čak i zaplakali dok su pričali o ocu, a Jelena je opisala trenutak kada je jednog dečka dovela kući. Ipak, najveći utisak na publiku ostavila je Olja, udovica Đorđa Balaševića, koja je u svom izlaganju otkrila da je Aleksina verenica u drugom stanju.

Đorđe Balašević
foto: Nemanja Nikolić

- Večeras su svi moji ovde i hvala vam lepo. Ulica Jovana Cvijića je zaslužila da se pevaju pesme. Dobro veče komšije, Novosađani... Hvala vam što ste došli i što niste našli izgovor da ne dođete. To vam kaže diplomirana veštica. Naša ulica je velika da vas primi. Osadesetih sam stigla u Jovana Cvijića. U životu vrede trenuci kad imate s kim da ih podelite - rekala je Olja, nakon čega je podelila vesti o trudnoći:

Olivera Balašević
foto: Nemanja Nikolić

- Pre devet godina sam videla da se unuče voli više od svog deteta. To je bio dodir svile. Druga lepa vest da je izašla antologija ljubavne poezije mog Đoleta.

Olivera Balašević
foto: Nemanja Nikolić

Nakon Oljinog govora usledila je pesma "Serenada", a Olja je tom prilikom zagrlila sliku Đorđa Balaševića. Ceo događaj dobio je još emotivniju notu, kada je pevač sa video bima otpevao pesmu za srećan rođendan svojoj udovici.

Olivera Balašević
foto: Nemanja Nikolić

Pesma kojom je koncert simbolično otvoren u 20:22 "Vasa Ladački" otpevana je i na samom kraju nastupa, a posebno je omotivna scena publike koja u glas peva stihove ove legnedarne melodije.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:22

Sin Đorđa Balaševića zaplakao na sceni, progovorio o hapšenju 98

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track