ŽIKA TODOROVIĆ DIGAO RUKE OD FILMA: Glumac sada doneo odluku koja će obradovati sve njegove fanove, a evo o čemu se RADI
Foto: Dragana Udovičić

Lepo

ŽIKA TODOROVIĆ DIGAO RUKE OD FILMA: Glumac sada doneo odluku koja će obradovati sve njegove fanove, a evo o čemu se RADI

Kultura -

Glumac Srđan Žika Todorović poslednjih godina, po sopstvenom priznanju, digao je ruke od filma, ali se vraća muzici. Od jeseni publika će moći da ga vidi kako svira bubnjeve s bendom Deca iz vode.

bend Deca iz vode
foto: Dragana Udovičić

- Sa radošću vas obaveštavam da će nam se Žika ponovo pridružiti na bini - najavio je pevač Aleksa Vučković na društvenim mrežama, kao i bend na svojoj oficijelnoj stranici.

grupa Lift, Lift, Aleksa Vučković
foto: ATA images

Srđan Todorović je svirao bubnjeve u bendu EKV od 1987. do 1990. godine i na dva albuma - "Ljubav" i "Samo par godina za nas". Posle toga je postao glumac, a otkrio je nedavno da su ga pazili kao mlađeg brata i čuvali od poroka.

- Oni su mene jako čuvali, ja sam bio mlađi od njih šest godina, oni su bili '59, '58, a ja '65. godište. Nisu mi dali ni mrvicu. Čuvali su me jer su imali već loša iskustva s ranijim bubnjarima, tako da ne bih da pričam puno o tome, to je za mene teška tema. Uglavnom izbegavam, ali hoću da kažem da su me pazili kao malo dete - rekao je Srđan u emisiji "Una, due, tre", a na pitanje da li im je zahvalan na tome, odgovorio je:

- Ne bih bio živ.

Srđan Žika Todorović
foto: Dragana Udovičić

Deca iz vode je EKV tribjut band, projekat nastao 2015. godine u Beogradu sa idejom da se koncertno obeležava sećanje na Milana Mladenovića, EKV i njihov opus. Jedno od glavnih obeležja grupe je što je to jedini aktivni EKV tribjut koji je istovetan nekadašnjoj njihovoj postavi. U ulozi Milana Mladenovića, kao vokal i gitara, nalazi se Aleksa Vučković, a kao nekad Margita, klavijature svira već afirmisana mlada umetnica Luna Škopelja. Bas-gitaru svira Lazar Ostojić a bubnjeve Nikola Rajović. Na repertoaru su svi najveći hitovi i najbolje pesme sa svih šest studijskih albuma EKV plus njihov debi kao Katarina II.

Goranka Matić
foto: Goranka Matić

Od muzičke i stručne javnosti bend često dobija epitet najboljeg i najvernijeg originalu koji je postojao, a u tome im pomaže i saradnja koju imaju s bivšim članovima EKV, koji su im povremeno gosti na koncertu. Među njima su Ivan Ranković Raka (bubnjar 1985-87), Bole Stanojević (basista 1994) i Tanja Jovićević (prateći vokal 1989-93).

Kurir.rs

Bonus video:

02:44

NIKOLI ROKVIĆU UZELI OVAJ MEGA HIT NARODNE MUZIKE! Drugog pevača izabrao Dragan Bjelogrlić, a otac ga savetovao da istraje!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track