(VIDEO) REKORD TEŽAK POLA TONE! Žena od 500 kilograma prvi put napustila kuću
Foto: Youtube Printscreen

Strašno

(VIDEO) REKORD TEŽAK POLA TONE! Žena od 500 kilograma prvi put napustila kuću

Ludi svet -

Egipćanka se već četvrt veka bori sa ogromnom težinom koja je dosegla rekordne razmere od skoro pola tone, a riskantna operacija je neizbežna ukoliko želi da nastavi da živi.

Eman Ahmed Abd El Ati, koja već 25 godina nije u stanju da napusti sopstvenu kuću, stigla je u indijski Mumbaj u specijalno modifikovanom Erbasovom avionu, a da bi bila spremna za let doktori su proveli deset dana u pripremi odgovarajućih uslova.

Eman je pomoću dizalice podignuta u bolnicu, gde će joj ugraditi želudačni bajpas i smanjiti želudac. U detinjstvu joj je dijagnostikovana limfna filarijaza, poznatija kao elefantijaza. Veliki broj slučajeva ove bolesti pokazuje se bez ikakvih simptoma, a posledica je bubrenje udova, odnosno velike otekline ruku, nogu ili polnih organa.

Nakon moždanog udara ostala je prikovana za krevet, što je dovelo do dijabetesa, visokog krvnog pritiska, hipertenzije i otežanog disanja. Pre operacije će joj obaviti još preglede koji će utvrditi uzroke ogromne težine, a njen lekar Mufazal Lakdavala joj je pomogao da prikupi novac za plaćanje operacije.

"Eman je zajedno sa sestrom Šaimaom stigla u Mumbaj. Priprema leta je bila zahtevna, a s obzirom na činjenicu da je toliko teška i da se nije pomerala zadnjih 25 godina, postoji veliki rizik za plućnu emboliju te smo se pobrinuli da do toga ne dođe", izjavio je Lakdavala.

Veruje se da je 36-godišnja Eman teška čak 495 kilograma, a čeka se potvrda lekara. Sa tom težinom bi oborila dosadašnji rekord Amerikanke Pauline Porter od 292 kilograma.

(Metro)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track