ŠOKANTNA PREDSTAVA: Merlinkina ispovest jeste priča o ljubavi!

Večeras prvi put u domu omladine

ŠOKANTNA PREDSTAVA: Merlinkina ispovest jeste priča o ljubavi!

Pop kultura -
Ovim komadom ne promovišemo homoseksualnost, kaže Čarni Đerić, koji glumi dušu pokojnog transvestita. Monodrama je rađena prema autobiografiji Vjerana Miladinovića

Drama o jednom teškom životu!Kontroverzna predstava „Merlinkina ispovest“ autora Miladina Ševarlića, a u režiji Stevana Bodrože, premijerno će biti izvedena večeras u Domu omladine u Beogradu. Ekipa Kurira posetila je ekipu na jednoj od proba. Snažan utisak na publiku, kao i na nas ostaviće Čarni Đerić, koji tumači dušu pokojnog transvestita Vjerana Miladinovića. Njegova uloga nema tekst i veći deo komada je samo u donjem vešu.Pozitivne reakcije- Igram dušu Merlinke. Moj kolega Aleksandar Trmčić čita tekst, a ja kroz ekspresiju pokušavam da dočaram emotivna stanja kroz koja je prolazio - objašnjava Đerić.Ova monodrama rađena je prema autobiografiji transvestita Vjerana Miladinovića „Terezin sin“. Naš sagovornik imao je nedoumicu da li da prihvati poziv da učestvuje na projektu.- Imao sam dilemu pre nego što sam pogledao tekst. Odavno znam za Merlinku i njene probleme. Do sada su reakcije pozitivne. Neke negativne dolaze preuranjeno. Pozorište se mora baviti problemima vremena u kojem nastaje, pa tako i pitanjem prava na različitost kao jednim od osnovnih ljudskih prava. Predstava nije rađena da bi gradila kult ličnosti Merlinke, niti da promoviše homoseksualnost - kaže Čarni i dodaje:Za samo 80 ljudi- Ovo je klasična ljudska drama. Borba sa samim sobom. Merlinka od rođenja pokušava da nađe ljubav. Svako bi mogao da pronađe sebe u ovoj predstavi.Na prvom izvođenju komada neće biti VIP gostiju, a igraće se pred svega 80 ljudi. Karte su razgrabljene istog trenutka kad su puštene u prodaju.Podsetimo, Vjeran Miladinović je brutalno ubijen u noći između 22. i 23. marta 2003. godine u naselju Krnjača.

Producent i reditelj... Azdejković i Bodroža
Producent i reditelj... Azdejković i Bodroža

Novi pogled na devedeseteCECINE PESME SVIRAJU GUDAČIMuziku u predstavi uživo izvodi gudački kvartet Bele veštice, koji pored ostalih svira i hitove Svetlane Ražnatović - „Beograd“ i „Kukavicu“.- Period koji se vezuje za Merlinku jesu devedesete, a Cecine pesme su obeležile to vreme više nego muzika bilo koje druge pevačice - kaže producent predstave Predrag Azdejković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track