Najnovije vesti

KUD GOD IDEM NA ISTU ZADNJICU SEDAM! Radivoje Bukvić posle 12 godina iz PARIZA se vratio u BEOGRAD! Ovo je glavni razlog
Foto: Damir Dervišagić

nastavak karijere

KUD GOD IDEM NA ISTU ZADNJICU SEDAM! Radivoje Bukvić posle 12 godina iz PARIZA se vratio u BEOGRAD! Ovo je glavni razlog

Pop kultura

Glumac Radivoje Bukvić dugo godina radio je u Parizu i karijeru gradio na tamošnjem tržištu. Veliku pažnju domaće publike privukao je ulogom Uroša Perića u seriji “Besa”. Od ove jeseni ljubitelji komedija imaće prilike da ga vide u seriji “Slučaj porodice Bošković”, gde igra oca porodice, ali i glumca kojem je karijera otišla uzlaznom putanjom, a onda pala i sada pokušava da se vrati na pravi put.

foto: Profimedia

Tvoje kolege, samim tim i vi ćete se najbolje pronaći u vašem liku s obzirom na to da su glumci radnici koja su uvek u nekom iščekivanju?

- Ljubomir Simović je u jednoj knjižici “Slovo o glumcima” rekao da je glumcu nezvesnost jedina izvesnost, posebno ovim slobodnim koji nemaju stalna primanja. Ja sam jedan od njih. Nekada su to fantastični meseci gde ima puno posla, a onda naiđe devet, deset meseci bez ikakvog poziva. Za tako nešto je potrebna jaka psiha.

Reklo bi se da se da ste više skoncentrisani na francusko tržište. Da li vam je bila želja da ovde radite?

- Uvek sam se vodio mišlju kud god idem na istu zadnjicu sedam. Bavio sam se svojim glumačkim bićem, da budem spreman za posao, a onda kada se desio poziv za Pariz nisam mogao da funkcionišem na dva terena. I posle 12 godina rada u Parizu nije bilo pošteno da nekom ovde uzimam prostor, te da se vraćam nazad. Sada kada sam se vratio, a jeste da i dalje funkcionišem donekle na relaciji Pariz - Beograd, ipak se više skoncentrisan na domaće tržište. Sada su mi ovde žena, dete, pa treba da radim i bistvujem. U mom slučaju se pokazalo kada sam odlazio, da je bilo pametno i kada sam se vratio isto tako.

Strano tržište donosi više prihoda, ali verovatno vam je ipak draže kada igrate na maternjem jeziku?

- Iako govorim fransucki gotovo kao maternji, mogu da ga govorim bez akcenta, glumacu je ipak komotnije, pa samim tim i mirnije diše u kadru kada govori na maternjem jeziku.

S obzirom na to da vam je supruga Marija Bergam, glumica, verovatno to u privatnom životu ima dosta prednosti?

- Dopunjujemo se. Razumemo se što se tiče obaveza. Apsolutno smo podrška jedno drugome. Lakše je kada se bavite istim poslom.

Ako snimam sa suprugom, ko će da nam čuva dete?

- Samo se postavlja pitanje ko će da čuva dete (smeh). Možda bi bilo mnogo lakše kada klinac poraste, dok je sitan bilo bi komplikovano. Kada se snimaju serije, filmovi, a vi ste zajedno na setu, to može da traje i po 15 sati.

foto: Profimedia

kurir.rs/blic

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...