MALI BUDE SAD IZGLEDA OVAKO! MORALI SU DA VODE RAČUNA O KILAŽI: Majka trojki koje su igrale Darinog brata otkrila DETALJE SNIMANJA
Foto: Promo, printscreen

preslatki dečaci

MALI BUDE SAD IZGLEDA OVAKO! MORALI SU DA VODE RAČUNA O KILAŽI: Majka trojki koje su igrale Darinog brata otkrila DETALJE SNIMANJA

Pop kultura -

Film "Dara iz Jasenovca" privukao je veliku pažnju, a jedna od zapaženijih uloga bio je lik malog Buda, Darinog brata kojeg su igrale i trojke iz Herceg Novog: Luka, Simon i Jakov Šaranović.

Majka mališana Marija Šaranović je u Jutarnjem ispričala kako su njena deca dospela u ostvarenje reditelja Predraga Gage Antonijevića i kako su se tokom snimanja oni ponašali.

Jedan od njih je i da je snimanje trajalo kraće od planiranog, jer su deca brzo rasla. Inače, dečaci u ovom momentu imaju po 3 godine, a snimanje filma počeli su sa nepune dve.

- Imali su nepune dve godine, na setu smo negde proslavili rođendan - istakla je majka trojki koje su postale zvezde u Srbiji i regionu.

- Planirano je da se film snima 6 meseci, tako su mi bar rekli, ali rešili su da zbog dece to stave na 3 meseca, što se na kraju pokazalo ispravnim, jer deca su brzo rasla, ne samo moja, nego i druga. Morali su da vode računa i o kilaži, što se na kameri toliko primećivalo, pa recimo ova deca iz Bosne nisu smeli slatko da jedu, koka-kolu da piju... (smeh) Već pred kraj, šetali smo po Beloj Crkvi, i deca su polako počela da pričaju, pa je Luka prvu reč rekao "traktor". (smeh) Set, akcija, počeo je sve da ponavlja za kamermanima, pa su rekli "ajde da mi to završimo" - sa osmehom je rekla ponosna majka Marija.

- Došli smo svo troje na snimanje i pitali su me od koga ćemo da krenemo. Rekla sam neka bude Luka, jer je bio najzahvalniji za saradnju, sarađivao je savršeno na početku, kao pravi mali profesionalac - objasnila je žena.

Dara iz Jasenovca
foto: Pritnscreen

- U pitanju je kasting agencija koja je još godinu dana pre snimanja ovog filma tražila jednojajčane blizance za neki drugi film. Pitali su ko hoće da se prijavi, ja sam to saznala preko ove grupe na Fejsbuku, pa sam iz neke radoznalosti prijavila svoju decu. Ali, pošto su oni prevremeno rođeni, nisu odgovarali tom uzrastu valjda za godinu dana, bili su sitniji. Nije nas niko kontaktirao, u potpunosti sam zaboravila. I, godinu dana posle toga meni se javila Sara, poslala mi je poruku da im trebaju trojke, da snimaju film, da bi pokazala reditelju njihove fotografije i da će me kontaktirati ako sve bude kako treba. Vrlo brzo se javila, došla je kod nas u Herceg Novi, da nam predoči sve što nas čeka u filmu, da li bismo mi prihvatili. Dala nam je nekih 7 dana da se složimo suprug i ja - objasnila je Marija.

Dara iz Jasenovca
foto: Printskrin / You Tube

Kaže, nije bilo ni malo jednostavno na snimanju.

- Bilo je jako naporno, jer sam ja morala sa dve bebe da idem na set. U početku mi je mama strašno puno pomogla, pazila je na jedno dete, spremala ručkove, jer oni nisu mogli da jedu onu hranu iz keteringa, jer su mali. Uvek nešto iskrsne, snimanje je trajalo duže nego što je planirano, drugo mi smo bili dva puta i bolesni... Baš smo se namučili. Klima im nije odgovarala, pogotovo u Somboru i Beloj Crkvi, bilo je teško za njih da se prilagode tom vazduhu... Što se tiče Luke, svi smo oduševljeni kako je to odradio, niko nije očekivao da će tako da se prilagodi, pitali su i da li će da jede onu jabuku, da li će hteti da uzme kašiku supu... Ali, toliko se dobro uklopio! Sve se to na kraju odlično završilo - istakla je ponosna Marija u emisiji "150 minuta" na Prvoj.

Dara iz Jasenovca
foto: Pritnscreen

Kurir.rs/I.B.

BONUS VIDEO:

03:18

SCENARISTA FILMA DARA IZ JASENOVCA OTKRILA: Iz Hrvatske su mi otvoreno pretili dranjem, silovanjem i klanjem! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track