FANTASTIČAN USPEH! Prvu epizodu serije Porodica gledalo oko DVA MILIONA ljudi
Foto: Promo

mini serija o hapšenju slobodana miloševića

FANTASTIČAN USPEH! Prvu epizodu serije Porodica gledalo oko DVA MILIONA ljudi

Pop kultura -

Prvu epizodu dugo očekivanje mini serije "Porodica" Bojana Vuletića sinoć je pratilo blizu dva miliona gledalaca, kako na Superstar TV, tako i na RTS 1, saopštili su producenti.

Serija "Porodica" emituje se ove sedmice kada se navršava 20 godina od hapšenja bivšeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića i prati poslednja tri dana zajedničkog života članova porodice Milošević, odakle i takav naslov.

Novi projekat producentske kuće "Firefly", koju čini pet epizoda i završava se u petak, 2. aprila, dramska je interpretacija stvarnih događaja, zasnovana na do sada poznatim činjenicama, autentičnim snimcima, javno dostupnim informacijama i svedočenjima onih koji su bili prisutni.

serija Porodica
foto: Promo

Pojedini likovi su izmišljeni, a neke scene rezultat su pretpostavke, kreativne obrade i umetničke slobode, objašnjavaju producenti.

Scenarista i reditelj je Bojan Vuletić, a glumačku ekipu čine: Boris Isaković kao Slobodan Milošević, Mirjana Karanović je Mirjana Marković, Tijana Marković - Marija Milošević, Uliks Fehmiu kao premijer Zoran Ðinđić, Svetozar Cvetković-Vojislav Koštunica.

serija Porodica
foto: Promo

Mnogobrojna glumačka ekipa je uključena u toj seriji, kao što su i - Milan Marić (Čedomir Jovanović), Radovan Vujović (Vladimir Beba Popović), Gordan Kičić (Branislav Ivković), Katarina Žutić (Slavica Ðukić Dejanović), Milutin Mima Karadžić (Nebojša Pavković), Vuk Kostić (Milorad Ulemek Legija), Marko Baćović (Toma Fila), Miloš Timotijević (Bogoljub Bjelica).

Van sveta političara, ličnosti u medijima su takođe važne za ovu dramatizaciju celog događaja, tako da urednika televizije igra Ljubomir Bandović, zamenicu urednika Dubravka Kovjanić, a TV novinarku Isidora Simijonović.

Penzionerka na protestu je Svetlana Bojković, a poslugu u vili Mir igra Jana Bjelica.

Mini serija od pet epizoda se paralelno emituje na RTS1 i kablovskom kanalu Superstar TV u vlasništvu kompanije Telekom Srbija, koja je i koproducent serijala zajedno sa kućom Firefly.

Time dve produkcije nastavljaju uspešnu saradnju ostvarenu u gledanim TV projektima - "Tajkun", "Klan", "Močvara", "Kalkanski krugovi" i uskoro još mnogo naslova u pripremi, navodi se u saopštenju.

serija Porodica
foto: Firefly Production

kurir.rs

Bonus video:

01:05

Reditelj u Pulsu Srbije otkrio šta možemo očekivati od serije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track