PREMINUO POZNATI GLUMAC POSLE DUGE BORBE SA TEŠKOM BOLEŠĆU Imao samo 49 godina, tužne vesti podelila porodica: "Tražio je nadu"
Foto: Eugene Powers / SplashNews.com / Splash / Profimedia

potresno

PREMINUO POZNATI GLUMAC POSLE DUGE BORBE SA TEŠKOM BOLEŠĆU Imao samo 49 godina, tužne vesti podelila porodica: "Tražio je nadu"

Pop kultura -

Glumac iz Zvezdanih staza Kenet Mičel preminuo je u 49. godini posle petogodišnje borbe sa amiotrofičnom lateralnom sklerozom (ALS), potvrdila je njegova porodica.

„Pet i po godina, Ken se suočavao sa nizom strašnih izazova ALS-a. I na pravi Kenov način, uspeo je da se uzdigne sa gracioznošću i posvećenošću, da živi punim i radosnim životom u svakom trenutku. Živeo je po principima da je svaki dan poklon i da nikada ne šetamo sami“, navela je njegova porodica na Instagramu.

Mičel je javno objavio da mu je dijagnostikovan ALS (amiotrofična lateralna skleroza), takođe poznata kao Lu Gerigova bolest, 2020. u intervjuu za People. „U trenutku kada su nam rekli da je [ALS], bilo je kao da sam u svom filmu“, rekao je Mičel. „Tako je izgledalo, kao da gledam tu scenu u kojoj se nekome govori da ima neizlečivu bolest. To je bila samo potpuna neverica, šok.”

Kenet Mičel
foto: Admedia, Inc / ddp USA / Profimedia

Mičel je igrao Klingonce Kol, Kol-Ša i Tenavik, kao i Aurelija, u Zvezdanim stazama: Otkriće.

Takođe je poznat po ulogama u ostvarenjima Jeriho i Kapetan Marvel, The Astronaut Wives Club, Switched at Birth, kao i Code Black, CSI: Cyber, NCIS između ostalih.

Iza njega su ostala supruga Suzan Mej Prat i njihovo dvoje dece, Lajla i Kalum.

(Kurir.rs/T.J.)

Bonus video:

02:36

KOMEMORACIJA ŽARKU LAUŠEVIĆU: Jecaji i tuga u JDP-u, supruga Anita s decom u prvom redu NEMA OD BOLA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track