EVO ZAŠTO PRINC VILIJAM OSTAVLJA BOLESNU KEJT MIDLTON: Svi smatraju da je reč o BRAČNOJ KRIZI, a sada je progovorila i princeza
Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

ide na venčanje

EVO ZAŠTO PRINC VILIJAM OSTAVLJA BOLESNU KEJT MIDLTON: Svi smatraju da je reč o BRAČNOJ KRIZI, a sada je progovorila i princeza

Pop kultura -

Kejt Midlton podstakla je fanove da se zapitaju da li se ona vraća na posao ove nedelje nakon što je u subotu na Instagramu podelila najavu za novi projekat, koji sprovodi u saradnji s pokretom "Nedelja mentalnog zdravlja".

Zvanični Instagram profil princa i princeze od Velsa objavio je kratki film o problemima s mentalnim zdravljem s kojima se poljoprivrednici u Ujedinjenom Kraljevstvu suočavaju. U filmiću se pojavljuje Vil Jang iz šoua 'Love Island'. Kraljevska porodica obećala je da će pružiti mentalnu podršku poljoprivrednicima u ruralnim zajednicama.

Kejt Midlton
foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Ovo je prvi projekat u koji je Kejt uključena otkako je objavila da se bori s rakom, a princezi je trebalo vremena da se oporavi nakon operacije abdomena da prođe preventivnu hemoterapiju.

Kejt Midlton
foto: Printscreen/Instagram

"Iskreni razgovor između Sema i Vila o iskustvima farmera kad je reč o mentalnom zdravlju naglašava pozitivne rezultate koji se mogu postići s pravom podrškom, u kojem god obliku ona bila. Bili vi farmer ili ne, nadamo se da ćete moći pronaći nešto za sebe u ovom filmu", pisalo je pored videa.

Ovaj potez dolazi nakon što je princ Vilijam potvrdio da je princeza 'dobro' dok je on bio u poseti bolnici na ostrvu Sicili.

princ Vilijam
foto: Ben Birchall / AFP / Profimedia

Podelivši vest s javnošću o bolesti s kojom se bori putem videa objavljenog na internetu, Kejt je zamolila za razumevanje i poštovanje privatnosti tokom lečenja. Dodala je da je dijagnoza bila ogroman šok, a ona i Vilijam "činili su sve što su mogli da obrade i reše tu situaciju privatno za dobrobit naše njihove porodice".

Kejt Midlton
foto: Printscreen/Instagram

Nije potvrđeno kada će se Kejt vratiti kraljevskim dužnostima jer nastavlja lečenje raka. U međuvremenu, njen svekar, kralj Čarls, krajem aprila ponovo je preuzeo javne dužnosti nakon što mu je u februaru dijagnostikovan rak.

kralj Čarls
foto: Jordan Pettitt / PA Images / Profimedia

Ranije ovog meseca, 2. maja, kraljevski par proslavio je deveti rođendan svoje ćerke Šarlot, a taj su dan obeležili novom fotografijom devojčice. Ovo nije jedina prilika koju je porodica Vels nedavno obeležila, proslavili su i Luisov šesti rođendan 23. aprila te svoju 13. godišnjicu braka 29. aprila.

S druge strane, princ Vilijam na neko vreme će je ostaviti samo jer će imati važnu ulogu na "venčanju godine". Naime, 7. juna ženi se vojvoda od Vestminstera, Hju Grosvenor.

princ Vilijam
foto: Toby Melville-REUTERS/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Oba člana kraljevske porodice ostali su bliski prijatelji, a kako prenosi Mirror, upravo je to razlog zašto je princ Vilijam odlučio da se sam pojavi na venčanju, bez svoje uže porodice. Štaviše, izvori tvrde da je odlučio da "ostavi Kejt Midlton" za ovu važnu priliku jer ona ne može da napusti Adelejd Kotidž tokom oporavka od raka.

( Kurir.rs / Story.hr / T.B. )

Bonus video:

10:04

VELIKA ANALIZA EKSPERATA ZA KURIR: Britanska monarhija na pomolu NAJVEĆE KRIZE IKADA! Šta se krije iza fotošopirane slike Kejt?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track