Glumac Denis Murić (16): Voleo bih da budem kao Slavko Štimac
Foto: Fonet

Najbolji glumac Festa

Glumac Denis Murić (16): Voleo bih da budem kao Slavko Štimac

Pop kultura -
Tinejdžer iz Zvečana kaže da mu prija poređenje sa kolegom, koji se takođe proslavio kao dečak, i da je, čim je stao pred kamere, znao da je gluma njegov izbor

Denis Murić, šesnaestogodišnjak iz Zvečana, dobitnik je nagrade za najboljeg glumca na 43. Festu za ulogu Harisa u filmu „Ničije dete“.Mladog naturščika već vide kao naslednika Slavka Štimca, koji se još kao dečak proslavio kao glumac.- Čuo sam da me porede sa Štimcem, što mi veoma prija. Slavko je glumčina i voleo bih da jednog dana budem kao on - priznaje Murić.Različite ulogeUčenik gimnazije u Kosovskoj Mitrovici otkriva da je slučajno odlučio da se bavi glumom.- Nisam to nikad planirao. Pozvali su nas sve na kasting i, čim sam stao pred kameru, znao sam da ću se time baviti celog života. Stidljiv sam, ali pred kamerom je to potpuno drugačije. Mogu da radim šta hoću - kaže mlada nada srpskog filma.Murić se na Festu pojavio u čak dva filma - „Enklavi“ Gorana Radovanovića i „Ničijem detetu“ Vuka Ršumovića.- Uloge su različite i ne mogu da ih poredim. Priča obrađena u „Enklavi“, u kojoj igram Albanca Baškima, mnogo mi je bliža. Živim na Kosovu i stalno slušam priče o ljudima koji su svakodnevno izloženi opasnosti. Lako sam mogao da se unesem u ulogu. Poistovetio sam se s njihovim agresorima, ljudima koji ih maltretiraju - objašnjava Murić i dodaje da je život u enklavama realno prikazan u filmu.- Živeti na Kosovu nije bezazleno kao što izgleda. Smiri se sve na neko vreme, ali onda se desi nešto ozbiljno. Moje drugove su izboli dok su vozili bicikl, jedva su se oporavili. Za ljude ovde možda je to samo film, za ljude s Kosova to je život - ističe Denis.Divlji dečakU ostvarenju „Ničije dete“, baziranom na fascinantnoj, istinitoj priči, igra divljeg dečaka koga su sredinom osamdesetih godina prošlog veka lovci pronašli među vukovima u šumi, u planinama Bosne i Hercegovine, nakon čega je poslat u Beograd, u Dom za nezbrinutu decu, da se socijalizuje.- Bilo je i teških situacija, posebno kad sam na minus deset na Avali snimao go. Scenu s vukom da i ne pominjem, to nisam ni smeo da snimam - priznaje Murić.Denisa su primetili i strani producenti, pa je dobio ponudu da igra u srpsko-južnokorejskom hororu „Procep“ Dejana Zečevića.

O slaviJAVLJAJU MI SE ONI KOJI NIKAD NISUPopularnost mu, kako kaže, veoma prija, ali i ona ume da bude mač sa dve oštrice.Ne sviđa mi se to što se ljudi u mom okruženju menjaju. Sad se vidi kakav je ko čovek. Nekad mi se nisu ni javljali, a sad... Poštujem one koji se ne menjaju kada uđu u ove vode. Ja ću se uvek truditi da ostanem isti - zaključio je Murić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track