GLUMILA U POZORIŠTU U KUĆI: Postala je glumica da joj ne bi PROPAO BRAK, sad je ne biste prepoznali!
Foto: Printskrin

Nekad i sad

GLUMILA U POZORIŠTU U KUĆI: Postala je glumica da joj ne bi PROPAO BRAK, sad je ne biste prepoznali!

Pop kultura -

Glumicu Ljiljanu Lašić zavoleli ste u serijama "Bolji život" i "Pozorište u kući". Odavno je nema na TV-u, ali i dalje je aktivna u pozorištu.

Ljiljana Lašić je rođena 17. decembra 1946. u Kragujevcu, ali u Beogradu je prohodala i tu se školovala. Bila je 40 godina stalni član Beogradskog dramskog pozorišta. Ali, veliku popularnost, širom Jugoslavije, stekla je ulogom Tine u čuvenoj TV-seriji "Pozorište u kući".

"Prvo sam se upisala na arhitekturu, a Vladislav se, kao arhitekta, bavio scenografijom za filmove. Shvatila sam da bi u tim uslovima moj brak propao, pa sam, u želji da uskladimo ritam kretanja, položila prijemni na Fakultetu dramskih umetnosti. Bila sam tu u divnoj klasi s Petrom Božovićem, Svetlanom Bojković, Brankom Milićevićem Kockicom… Na trećoj godini sam, posle pet godina braka, rodila sina…" rekla je ranije Ljiljana Lašić.

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

U braku s Vladislavom Lašićem, scenografom, ima sina Đorđa arhitektu, a od njega unuku Jovanu.

"Nikome ne preporučujem. Udati se u 18. godini znači lišiti se velikog dela mladosti. Imam brak u kome delimo isti sistem vrednosti. I ta zajednica traje 46 godina! Dobri smo prijatelji. Znamo se od detinjstva – iz iste smo ulice", ispričala je ona. Inače, nije verovala u brak do groba, ali je to mišljenje promenila.

"Sigurna sam da je i on voleo neke žene i ja neke muškarce. Ali, nas dvoje smo odlučili da živimo jedno s drugim. Atipičan je to odnos. Ni on, ni ja nismo verovali u ljubav do groba. Sad, naravno, da. Sa toliko godina, sa toliko iskušenja", rekla je.

Foto: Printkskrin
Foto: Printkskrin

(Puls/Politika)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track