MILAN LANE GUTOVIĆ: Na visokim funkcijama u Srbiji su moralni idioti!
Foto: Dado Đilas

Propast države

MILAN LANE GUTOVIĆ: Na visokim funkcijama u Srbiji su moralni idioti!

Pop kultura -
Doajen srpskog glumišta Milan Lane Gutović smatra da ćemo izgubiti borbu za srpsku kulturnu baštinu, i da će Kosovo postati član Uneska

"Bićemo pobeđeni u Unesko, a meni ostaje samo dnevna doza tuge zbog neizrecivog gubitka", rekao je Gutović.

Čuveni glumac je na pitanje šta će biti sa našim svetinjama ukoliko budu pale u ruke onih koji su ih do juče uništavali istakao da njima ona i ne treba da bude svetinja.

"U tom smislu nemam neko posebno mišljenje o Albancima, koje bi se razlikovalo od mišljenja koje imam o Hrvatima, Slovencima, Amerikancima i Englezuma. Svetinja Amerike, koja se zove Alamo za mene ne predstavlja ništa. Vitezi okruglog stola su za mene samo literalni pojam, za mene Gračanica nije nijedno od toga. Ona je meni svetinja. Njima nije niti bi trebalo da bude", rekao je Lane.

On je priznao da bi bi prihvatio funkciju ministra, kada bi ga neko predložio.

"Milim da bih prihvatio da me neko imenuje, ali sam se ne bih kandidovao. Na to nisam spreman", rekao je Gutović za alo i dodao da smatra da “bela lađa” zvana Srbija trenutno stoji u mestu.Govoreći o premijeru i opoziciji Lane je istakao da, kada je reč o vlasti, nije siguran da bi se drugi ponašali bolje i drugačije da su na mestu premijera.

"Možda bi kod tih drugih bilo nekih nijansi u stepenu nespretnosti, bezobrazluka i manipulanstva, ali rezultati bi bili isti", rekao je Gutović.Prema njegovim rečima na visokim funkcijama danas su moralni idioti, a kao deo propasti države vidi i to što cela Srbija prati rijalitije.

PITAJTE TASOVCA ŠTO NEMA PARA ZA KULTURU!Gutović je, govoreći o kulturi istakao da nema posla za mlade glumce, ne zato što nema pozorišta već zato što nema publike. Na pitanje zašto se izdvaja najmanje novca na kulturu, glumac je bio kratak:

"Za to pitajte ministra!"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track