REKVIJEM ZA MADŽGALJA: Beograd nije zaboravio Marinka
Foto: Dragan Kadić

Tužno veče

REKVIJEM ZA MADŽGALJA: Beograd nije zaboravio Marinka

Pop kultura -

Puna sala Doma Vojske,zajedno s prijateljima glumca, plačući pevala njegovu omiljenu pesmu „Svadbarskim sokakom“

Solistkinja beogradske Opere Tamara Nikezić okupila je sinoć u Domu Vojske glumce i pevače da se zajedno prisete glumca Marinka Madžgalja.Humanitarni koncert pod nazivom „Rekvijem za Madžgalja“ otvorila je Beti Ðorđević pesmom „Počnimo ljubav iz početka“, a nakon sat i po putovanja, u kojem smo čuli arije, šansone, ruske i ciganske romanse, sala je, samo uz tamburaše, plakala, aplaudirala i pevala omiljenu pesmu glumca „Svadbarskim sokakom“.

- Marinko je najviše voleo šansone i morsku muziku. Da je hteo da se bavi samo muzikom, bio bi velika zvezda. Umeo bi da uzme gitaru i da svira. Zdravka Čolića je posebno voleo. Na prijemnom ispitu imitirao je baš Čolu i oduševio komisiju - objasnio je Ognjen Amidžić.

Dušan i Marina Savić
Dušan i Marina Savić

Tamara je na početku pročitala pesmu posvećenu glumcu i održala veoma emotivan govor:- Posle smrti moga brata, odlazak Marinka Madžgalja je za mene bio najteži trenutak u životu. Smrt nikad ne može da te čeka spremnog, a njegova nas je dočekala nespremne, nadali smo se da će se izboriti s opakom bolešću. Božja volja je bila drugačija. Ponosna sam što je Beograd još jednom potvrdio da je Marinko veliki čovek i umetnik.

Ljubiša Ristić
Ljubiša Ristić

Operska diva je u jednom trenutku nakratko izašla sa scene u suzama, a vratila se da otpeva njihovu omiljeni pesmu.- Marinko nije voleo klasiku. Obično bismo se družili u kafani i pevali neobavezni repertoar. Za njega sam otpevala „Kradem ti se u večeri rane“ - kaže Nikezićeva.Prvi put nakon smrti roditelji glumca, majka Mirjana i otac Velizar, kao i sestra Ljubica pojavili su se na nekom javnom događaju. Niko od njih nije skupio snage da nešto kaže, osim da zahvali na podršci.

Poslednji album Flamingosa do letaOGNJEN OD PRODAJE IZDANJA POMAŽE SARIOgnjen Amidžić je odlučio da polovimo juna objavi poslednji album Flamingosa i da na izdanju objedini i neke pesme koje nisu objavljene.- Ostala je jedna kafanska koja nije bila za našu grupu. Sredstva od prodaje albuma otići će Marinkovoj ćerki Sari - objasnio je Amidžić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track