SVADBA ILI RASKID: Fejsbuk zna da li će vam potrajati veza!

Čudo

SVADBA ILI RASKID: Fejsbuk zna da li će vam potrajati veza!

Tech -
Fejsbuk o svim svojim korisnicima prikuplja gomilu podataka, a za Dan zaljubljenih su nam prikazali i prikaz svojih pomalo jezivih mogućnosti. Na temelju svih podataka mogu predviđati hoće li romantična veza između dvoje korisnika potrajati

Fejsbukov analitičar Bogdan Stejt analizirao je veze američkih parova koji su objavili status veze. Ključno je po njemu da parovi prežive prvih par meseci veze

Fejsbuk o svim svojim korisnicima prikuplja gomilu podataka, a za Dan zaljubljenih su nam prikazali i prikaz svojih pomalo jezivih mogućnosti. Na temelju svih podataka mogu predviđati hoće li romantična veza između dvoje korisnika potrajati.

Prema njihovim analizama, ako je dvoje ljudi u službenoj vezi na Fejsbuku barem tri meseca, veliki su izgledi da će ta veza i potrajati. Analitičar Bogdan Stejt analizirao je statuse veza američkih korisnika od 2008. do 2011. godine i otkrio da je za prognozu uspeha veze ključno to koliko je par već u vezi. Oko polovina svih parova koji su preživeli prva tri meseca, verovatno će biti u vezi i četiri godine kasnije.

U studiji su analizirali samo veze koje traju barem tri meseca i ljude koji su stariji od 23 godine, ali ne i one u braku.

Više o analizi i detaljne grafove možete pogledati na Fejsbukovom postu o vezama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track