Anonimusi oborili sajt ministarstva odbrane Meksika

Novi napadi

Anonimusi oborili sajt ministarstva odbrane Meksika

Tech -
Deo hakerske grupe koji se predstavlja kao deo Anonimusa Meksika, objavila je na Tviteru da je hakovala i izbrisala sajt ministarstva

MEKSIKO - Meksički hakeri tvrde da su izveli sajber napad na sajt ministarstva odbrane Meksika i na njegovo mesto postavili manifest pobunjeničke grupe Zapatista koji je tu ostao dva sata.

Na sajtu je bilo vidljivo ime grupe "Anonimusi Meksiko", ispred crne pozadine, sa delovima manifesta Nacionalne oslobodilačke armije Zapatista (EZLN). Grupa Meksički H Tim. koja se predstavlja kao deo Anonimusa Meksika, objavila je na Tviteru da je hakovala i "izbrisala" sajt ministarstva.

Na drugom Tviter nalogu, grupa "Anonimusi Hispano", tvrdi da je hakovan i presnimljen "ceo sadržaj" servera ministarstva odbrane i da će "uskoro biti objavljen". Armija Zapatista, koju predvodi Subkomandante Markos, pojavila se 1994. i predstavila kao zaštitnik prava domorodačkih Meksikanaca na osiromašenom jugu zemlje.

"Braćo i sestre, podignimo glasove za Meksiko slobodan od korupcije, slobodan od kriminala", kaže se u poruci Zapatista i dodaje "Mi smo legije. Mi ne praštamo. Mi ne zaboravljamo. Čekajte nas!".

Predstavnik za štampu ministarstva odbrane rekao je agenciji AFP da je veb strana "očigledno imala grešku", ali je odbio da komentariše očigledan sajber napad na sajt.

Sajt ministarstva je bio oboren dva sata pošto je napadnut, navodi agencija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track