Ovako će da izgleda Vindouz 8 blu?!
Foto: WINFORUM Poljski

Blue

Ovako će da izgleda Vindouz 8 blu?!

Tech -
Prošle godine u novembru pojavile su se informacije o novom Vindouz operativnom sistemu pod nazivom "Blu", a nedavno su procurele slike na poljskom forumu

U novembru 2012. su se prvi put pojavile glasine da kompanija Majkrosoft radi ili na novoj verziji operativnog sistema ili na velikom ažuriranju za novi operativni sistem Vindouz 8 naziva Vindouz blu.

Danas su se pojavile nov detalji i skrin šotovi na poljskom "Winforum" sajtu.

Build 9364 dostupan je na nekoliko sajtova za dijeljenje datoteka i uključuje neke interesantne promene koje Majkrosoft planira da ugradi u novu verziju operativnog sistema Vindouz ili u vrlo značajno Vindouz 8 ažuriranje. Skrin šotovi koji se mogu pronaći online pokazuju da Vindouz blu donosi manje "Live Tile" na početnom ekranu, uz veću kontrolu nad opcijama za personalizaciju boja.

Majkrosoft Vindouz blu takođe donosi i dodatni "snap view" kako bi se korisnicima omogućilo da postave aplikacije jednu pored druge u Vindouz 8 pogledu. Ostala poboljšanja uključuju niz novih mogućnosti u postavkama ekrana u Vindouz 8 stilu.

Prisutne su i "SkyDrive" opcije koje nude veću integraciju i kontrolu nad bakapom uređaja i datoteka. Tu je i odeljak postavki aplikacija gde možete da promenite zadane aplikacije i da vidite informacije o veličini aplikacija.

Majkrosoft takođe pravi promene u "Charms", uključujući novu "Play" opciju koja je slična postojećoj Vindouz 8 "PlayTo" opciji. Na "Share Charm" postoji nova skrinšota opcija koja vam omogućuje da brzo podelite sliku sa aplikacijama. "Internet Explorer 11" je takođe uključen u Vindouz blu.

Vindouz blu treba da donese dramatična proširenja sposobnosti namjenjenih Vindouz uređajima sa ekranima osjetljivim na dodir i poboljšanja karakteristika prepoznavanja govora u sistemu Vindouz "Phone".

Očekivanja su da će Vindouz blu ponuditi poboljšanje u potrošnji električne energije.

Mnogi dobri poznavaoci prilika u kompaniji Majkrosoft tvrde da Vindouz blu nije samo kodno ime za sledeću verziju Vindouz 8 već i ažuriranje za Vindouz "Phone" i Server.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track