Vindouz fon OS se probio na treće mesto u SAD!
Foto: TANJUG

Odličan proboj

Vindouz fon OS se probio na treće mesto u SAD!

Tech -
Smartfon uređaji sa vindouz fon operativnim sistemom zabeležili su veliki proboj na američkom tržištu početkom ove godine, zauzimajući tako treće mesto, odmah nakon Androida i Epla,

NJUJORK - Smartfon uređaji sa vindouz fon operativnim sistemom zabeležili su veliki proboj na američkom tržištu početkom ove godine, zauzimajući tako treće mesto, odmah nakon Androida i Epla, pokazuju danas objavljeni rezultati istraživanja.

Operativni sistem Android, koji je razvila kompanija Gugl, ostao je vodeća platforma zauzimajući 51,7 odsto tržišta prodatih smartfona u SAD u tri meseca zaključno sa aprilom, što je porast sa 50,3 odsto iz istog perioda lane, prema istraživanju koje sprovela kompanija Kantar vorldpanel, prenosi Frans pres.

Eplov operativni sistem ajOS je zauzeo drugo mesto, zauzimajući 41,4 odsto tržišta, što je više u odnosu na prošlogodišnjih 39,1 odsto, pokazuju rezultati istraživanja.

Majkrosoftova platforma Vindouz, pojačana prošlogodišnjim uvođenjem Vindouz fona, povećala je svoj tržišni udeo na 5,6 odsto sa 3,8 odsto.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track