Internet nikada nije koristilo 37 odsto Italijana!

Među najgorima

Internet nikada nije koristilo 37 odsto Italijana!

Tech -
Italija i dalje kaska za evropskim partnerima u pokrivenosti širokopojasnim internetom i trebalo bi da poveća investiranje u infrastrukturu da bi ubrzala instalaciju mreže

BRISEL/RIM - Italija i dalje kaska za evropskim partnerima u pokrivenosti širokopojasnim internetom i trebalo bi da poveća investiranje u infrastrukturu da bi ubrzala instalaciju mreže, navodi se u izveštaju Evropske komisije.

Godišnji izveštaj Komisije o digitalnoj agendi pokazuje da je 2012. godine svega 14 odsto italijanskih domaćinstava imalo pristup internetu brzine veće od 30 mb/s, u odnosu na prosek u Evropskoj uniji od 53,8 odsto, prenosi agencija Ansa.

Međutim, Italija je nešto ispred EU na polju digitalnog i kablovskog interneta, sa dostupnošću od 98,4 odsto, u odnosu na evropski prosek od 95,5 odsto.

Po redovnoj upotrebi interneta, Italija je daleko iza ostalih članica EU, pokazao je izveštaj. Svega 53 odsto Italijana navelo je da redovno koristeinternet, u odnosu na 70 odsto u EU. Pored toga, 37 odsto Italijana navodi da nikada nisu koristili internet, za razliku od 22 odsto u EU.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track