NACIONALNI PARK: Zakon koji će zaštititi mesta sletanja misije Apolo

SAD

NACIONALNI PARK: Zakon koji će zaštititi mesta sletanja misije Apolo

Tech -
Predlagač zakona Dona Edvards iz Republikanske partije, istakla je da je Apolo program jedno od najvećih dostignuća u istoriji Amerike, te da je "neophodno zaštititi mesta na koja je Apolo sleteo"

VAŠINGTON - Novi predlog zakona koji je nedavno podnet američkom Kongresu ima za cilj da zaštiti mesta sletanja misije Apolo na Mesecu time što će ih proglasiti nacionalnim istorijskim parkom.

Predlagač zakona, Dona Edvards iz Republikanske partije, istakla je da je Apolo program jedno od najvećih dostignuća u istoriji Amerike, te da je "neophodno zaštititi mesta na koja je Apolo sleteo" s obzirom da sve više zemalja i komercijalnih kompanija planira misije na Mesec.Ona ističe da bi najkasnije godinu dana nakon usvajanja zakona trebalo oformiti Nacionalni istorijski park na Mesecu.

Uspostavljanje jednog takvog parka, ističe se u predlogu zakona, omogućiće zaštitu i očuvanje mesta sletanja misije Apolo i "obezbediti veće priznanje i razumevanje javnosti za ovaj jedinstveni poduhvat u američkoj istoriji"."Mesta sletanja misije Apolo na Mesecu" se u predlogu zakona definišu kao mesta koja su astronauti i instrumenti dotakli u okviru programa Apolo, vođenog u periodu između 1969. i 1972. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track