"POSLE PUTOVANJA KROZ VIŠE OD 130 ZEMALJA, OVO JE NAJČUDNIJE MESTO NA KOM SAM BIO" Čovek ostao zatečen kada je video OVO! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Instagram

neverovatno

"POSLE PUTOVANJA KROZ VIŠE OD 130 ZEMALJA, OVO JE NAJČUDNIJE MESTO NA KOM SAM BIO" Čovek ostao zatečen kada je video OVO! (VIDEO)

Zanimljivosti -

Džordan Egbert, američki putopisac i avanturista, poznat po svom Instagram profilu sa više od 600.000 pratilaca, nedavno je podelio svoje iskustvo iz jedne od svojih avantura, ističući da je posetio preko 130 zemalja, ali da ga je jedna posebno fascinirala.

„Posle putovanja kroz preko 130 zemalja, ovo je najčudnije mesto na kojem sam ikada bio“, izjavio je Džordan.

Jedna od stvari koja ga je iznenadila bila je uniformnost bele boje koja dominira glavnim gradom Turkmenistana, Ašhabadom.

„U glavnom gradu Ašhabadu sve zgrade i automobili moraju da budu beli. Nema Wi-Fi-a, sve stranice i aplikacije su zabranjene, ali najčudnije je što je grad pun ovih ogromnih, raskošnih, jezivih spomenika oko kojih uopće nema ljudi. Dobro došli u Turkmenistan“, rekao je na početku svog videa.

Džordan je putovao iz Istanbula, a već po sletanju je primetio nešto čudno.

„Prilikom sletanja na aerodrom u Ašhabadu, odmah sam primetio da je sve izgrađeno od belog mermera i zlata, što deluje pomalo preterano, ali impresivno“, rekao je Džordan.

Boravak u hotelu sa tri zvezdice, koji je koštao 70 dolara po noći, dodatno je iznenadio Džordana svojom raskošnom unutrašnjošću. Komentariše da izgleda kao kraljevska palata.

Međutim, ono što ga je najviše iznenadilo bilo je odsustvo ljudi na ulicama, u tržnim centrima i hotelima, kao i gotovo potpuni nedostatak saobraćaja.

„Hotel je bio skoro prazan, a ulice su bile tihe i gotovo nepopunjene. Pitao sam se gde su svi ti ljudi“, izjavio je Džordan, a prenosi Index.hr.

Tokom boravka u Turkmenistanu, Džordan je takođe istakao da turisti uvek moraju imati vodiča sa sobom, jer su neka mesta zabranjena za posetu.

„Turkmenistan je potpuno drugačiji od svih drugih mesta koje sam ikada posetio, što ga čini još fascinantnijim. Bio sam impresioniran hranom, bogatstvom kulture i gostoprimstvom lokalnog stanovništva“, zaključio je Džordan svoje putovanje.

(Kurir.rs/Nova/T.J.)

Bonus video:

04:29

Krenimo na putovanje kamperom!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track