PATRIJARH PAVLE OBJASNIO KAKO DA SE REŠITE OGROMNE TUGE: Njegov mudri savet pomogao je mnogima da prebrode NAJTEŽE TRENUTKE
Foto: Printscreen

OVAKO JE GOVORIO

PATRIJARH PAVLE OBJASNIO KAKO DA SE REŠITE OGROMNE TUGE: Njegov mudri savet pomogao je mnogima da prebrode NAJTEŽE TRENUTKE

Zanimljivosti -

Patrijarh Pavle ušao je u istoriju srpskih patrijarha kao jedan od najskromnijih i najnekonvencionalnijih velikodostojnika koji su mnogo učinili za pravoslavlje.

Voljeni patrijarh Pavle živeo je skromno, baš kako hrišćanska vera propoveda i zahteva, a ostale su zabeležene mnoge priče i primeri njegovog odnosa prema ovozemaljskom. Nikada nije imao automobil, ni mobilni telefon, nije gledao televiziju ni čitao novine.

Patrijarh Pavle
foto: Profimedia

Ustajao je rano i živeo po svim hrišćanskim pravilima, a nije mu bio problem nijedan fizički posao. Vozio se gradskim prevozom, a ostale su zabeležene mnoge anegdote koje samo potvrđuju da je zaista živeo u skladu sa onim šta je govorio.

Patrijarh Pavle je jednom prilikom rekao da tuga ne traje zauvek i da onaj ko izdrži do kraja, taj će se spasiti tuge.

patrijarh Pavle
foto: Profimedia / Koca Sulejmanovic ( AFP

„Taj put je tesan i uzak i tesna su vrata što vode u život. A kako su široka vrata i širok put što vodi u propast, mnogo je njih koji njim idu. Dakle, to su dve mogućnosti ili što kaže Boža Knežević – čovek je biće kome može i Bog da se obraduje, a od koga može i đavo da se zastidi“, prenosi Nportal.

(Kurir.rs/Blic žena/T.B.)

Bonus video:

01:28

MAJKU POZNATOG MUZIČARA ZAMONAŠIO PATRIJARH PAVLE Kada je umirala dogodilo se pravo ČUDO! Otišla je sa tajanstvenim saputnikom?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track