Najnovije vesti

MILICA JE POBEDILA KORONU! Evo kada joj se u potpunosti vratilo ČULO MIRISA I UKUSA, a njeno TELO je toliko iscrpljeno
Foto: Prinscreen Instagram

Fitnes instruktorka

MILICA JE POBEDILA KORONU! Evo kada joj se u potpunosti vratilo ČULO MIRISA I UKUSA, a njeno TELO je toliko iscrpljeno

Zdravlje

Fitnes instruktorka Milica Budmir je 27. juna saznala da je pozitivna na novu vrstu korona virusa. A onda je nedavno - treći test pokazao da je negativna na virus. 

"Drugi test je urađen 18 dana nakon pojave prvih simtpoma i bila sam ubeđena da će biti negativan. Međutim, sve je išlo sporije nego što sam mislila da će ići. Treće testiranje na koje sam otišla krajem jula pokazalo je negativan rezultat i tada sam se osećala dosta bolje", kaže nam Milica Budimir koja pre korone nije imala hroničnih zdravstvenih problema pa joj je krvna slika bila školski primer ove analize.

S obzirom da je sve vreme bila na kućnom lečenju, nimalo joj nije lako da bude u izolaciji.

"Polako sam se vratila poslu i normalnim aktivnostima, ali i laganom treningu", dodaje Milica koja je, dok je trajala njena borba sa koronom, delila savete o fitnesu sa društvenih mreža:

"Počela sam da treniram dve nedelje nakon pojave simtpoma, laganim tempom. Iskreno, kao da nisam trenirala mescima. Kada su u pitanju snaga i kondicija, osećam se kao početnik. Neverovatno je koliko glava želi, ali telo ne može. Ali ne žurim nigde. Slušam svoje telo i ništa ne radim na silu. Trening mi zasada više pomaže zbog psihe i usmeravanja energije. Trenutno sam na odmoru, tako da tek od septembra planiram ozbiljnije da se posvetim vežbanju i vratim disciplinu", ističe.Milica koja smatra da je njen organizam pre zaraze korona virusom oslavila jaka gnojna angina zbog koje je uzimala antibiotike, suočila se i sa gubitkom čula ukusa i mirisa koji se smatra jednim od simptoma Kovida-19, a i njegovom posledicom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Imagine a mirror that could reveal your personality, would you dare to look? 🌟

A post shared by Milica Budimir (@milica.budimir) on

"Čulo mirisa i ukusa mi se vraćalo postepeno. U potpunosti se vratilo posle 20 dana pa je sada sve kao ranije. Iskreno, ne znam koje čulo mi je više nedostajalo, ali mogu da kažem da je moje čulo mirisa ranije a i sada jako izraženo", napominje.

Kada je u pitanju njeno psihičko stanje odnosno psihička borba sa Kovidom, poručuje:

"Bila sam samo blaga dezorijentisana i imala blagi strah od kontakta sa ljudima, ali to je normalno i to prođe. Oporavak je protekao onako kako je i planirano, pa nije bilo nikakvih pogoršanja u tom procesu", kaže nam i dodaje.

"Sve što vam se desi, menja vas, još ako ste dovoljno svesni i otvoreni da iz svega nešto naučite, onda sve može da ima i neku poziitvniju stranu".

Milica nam otkriva da se sada štiti kao i ranije.

"Mislim da svi samo treba da budemo oprezni, ali bez straha koji nas parališe i ništa dobro ne donosi. Niko ne zna do kada će sva ova situacija da traje, a moramo da živimo i da joj se prilagodimo. Preležala sam virus, dobro se osećam i imam samo jedno novo, manje lepo iskustvo, ali isto tako, u svemu tome dese se i lepe stvari i vidite koliko divnih ljudi imate oko sebe".

Milica Budmir ne samo da se pre bolesti pridržavala svih mera već je bila "opsednuta" higijenom:

"Poznata sam u društvu kao neko ko godinama unazad u svakoj torbi i u automobilu nosi gel za dezinfekciju ruku, higijena mi je uvek na visokom nivou, ali sam očigledno negde napravila propust".

kurir.rs/blicžena/J.Milenković

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...