Najnovije vesti

OVAJ TEST NA TRUDNOĆU OTKRILI SU JOŠ STARI EGIPĆANI: Metoda se koristi i danas! Tačna je 70 odsto, a uštedeće vam novac!
Foto: Profimedia

Otkrivamo

OVAJ TEST NA TRUDNOĆU OTKRILI SU JOŠ STARI EGIPĆANI: Metoda se koristi i danas! Tačna je 70 odsto, a uštedeće vam novac!

Žena

Stari Egipćani imali su svoje metode lečenja, ali i svoj način utvrđivanja trudnoće. Radi se o jednostavnoj tehnici kako možete kod svoje kuće napraviti test na trudnoću. 

 

Prije nekoliko hiljada godina ovi pametni ljudi nisu samo imali prirodni lek za gotovo sve bolesti. Oni su se mešanjem lekovitog bilja, začina, hrane lečili, već su takođe i pronašli način kako da napraviti test trudnoće kod kuće.

foto: Profimedia

 

Verovali ili ne, ovo je istina, a tehnika je vrlo jednostavna

 

Zrna pšenice i ječma stavili bi u činiju, žena koja sumnja na trudnoću bi urinirala u toj činiji pa je pokrila krpom. Narednog dana bi pogledala šta se dogodilo unutra. Ako su zrna proklijala značilo bi da je trudna, a ako ne, onda nije.

 

Čak su imali teoriju da se odredi pol deteta, u zavisnosti od toga koja bi zrna više proklijala.

 

Istraživači su još 60-tih godina prošlog veka potvrdili da je ovaj test 70% tačan, ne manje od modernih testova trudnoće, pogotovo onih jeftinijih. Što se tiče pola deteta, nisu pronašli povezanost.

 

Drevni test trudnoće radi na istom principu kao i moderni, primećivanjem hemijskih promena koje su prisutne samo u ženi koja je trudna.

 

Eto, to bi vam trebalo uštedeti nešto novca.

foto: Profimedia

 

Kurir.rs, Atma / Foto: Profimedia

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...