DEVOJKA (23) JE ČUVALA NEVINOST ZA BRAK! Udala se i saznala da ne može da ima SE*S zbog STRAŠNE BOLESTI!
Ilustracija, Foto: Profimedia

UŽAS

DEVOJKA (23) JE ČUVALA NEVINOST ZA BRAK! Udala se i saznala da ne može da ima SE*S zbog STRAŠNE BOLESTI!

Žena -

Stefani Muler (23), socijalna radnica iz Njujorka, odrasla je u hrišćanskoj porodici, a odluka da sa se*som čeka sve do braka bila je sasvim normalna i prirodna i prirodna za nju.

Svog sadašnjeg partnera Endrua (31), upoznala je 2013. godine, a vezu su počeli 2015. godine. Par nije znao kakvo je njezino stanje sve do medenog meseca.

Nakon dve godine veze, u maju 2017. godine odlučili su da se venčaju, a na medenom mesecu prvi put spavaju zajedno. Stefani bi to, logično, bio prvi put. "Prvi put imali smo poteškoće s penetracijom, ali mislili smo da samo treba da se opustim. Zatim sam dobila gljivičnu infekciju i bilo mi je jako neprijatno. Nikada to nisam imala, a trajala mi je tri meseca zbog raznih lekova koji nisu delovali", rekla je Stefani.

Ilustracija
Ilustracija foto: Shutterstock

Kada se oporavila od infekcije, mislila je da će napokon moći da ima odnose. Posetila je 2018. godine ginekologa koji joj je otkrio da ima vaginizam – bolni grč mišića vagine.

"Moj suprug i ja razgovarali smo o mom stanju koje nas je dovelo do toga da živimo poput cimera. Ni jedan od nas nije hteo da predloži se*s, bili smo razočarani i zaspali bismo plačući."

Nno stanje nije moglo da pokrije osiguranje, pa joj je prepisan lek za otklanjanje bola kako bi mogla napokon da ima odnose s mužem. Stefani nije želela to da prihvati, pa je počela da istražuje svoju dijagnozu i najbolji način da je tretira. Otkrila je terapiju i kupila set dilatatora – pomagala za otvaranje cerviksa. Stefani sada kaže da je godinama osećala stid zbog činjenice da nije mogla da ima se*s sa suprugom i priznala je da je razmišljala o raskidu. "Vaginizam je teška stvar, a još težom je čini osećaj izolovanosti i srama. Osećala sam se postiđeno, slomljeno i ni sa kim nisam mogla da razgovaram o tomre. Endru i ja smo osećali da smo da smo izgubili veliku stvar. On mi je bio velika podrška na celom ovom putovanju. Kada god bih rekla nešto negativno o sebi, on bi me razuverio da to nije istina i da me voli."

foto: profimedia

Stefani je napokon 2018. godine bila dovoljno sigurna i hrabra da kaže prijateljima šta je to narušilo njen brak. U januaru 2019. kontaktirala je Ženski centar za terapiju kako bi počela s tretmanom i uz uputstva prebolela vaginizam. Od tada slobodno govori o ovoj bolesti i sopstvenom iskustvu kako bi pomogla drugim ženama koje su se našle u istom problemu.

"Nema dovoljno upozorenja o ovoj bolesti, samim tim ni dovoljno znanja jer postoji veliki strah. Postoji mnogo stvari koje mogu otkriti i reći nekome sa istim stanjem. Važno mi je da slobodno o tome govorim jer nema mesta stiduu."

Ilustracija
Ilustracija foto: Profimedia

Kurir.rs/Daily mail/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track