KUPILA VAZU ZA 500 DINARA, PRODALA JE I ZARADILA BOGATSTVO: Devojka imala ludu sreću, obogatila se zahvaljujući polovnoj starudiji
Foto: Youtube Printscreen

nije imala predstavu

KUPILA VAZU ZA 500 DINARA, PRODALA JE I ZARADILA BOGATSTVO: Devojka imala ludu sreću, obogatila se zahvaljujući polovnoj starudiji

Žena -

Džesika Vinsent (43) iz Virdžinije obožava da obilazi prodavnice s polovnom robom, a pre nekoliko meseci je kupila zanimljivu vazu za svega 4 evra, što je oko 500 dinara.

U tom trenutku, nije znala da će joj ukrasni predmet, za koju bi mnogi verovali da je polovna starudija promeniti život.

Luda sreća

buvljak, Pančevački buvljak, buvlja pijaca
foto: Youtube Printscreen

Džesika je preturala po stvarima kada je ugledala vazu s neobičnim šablonom, elegantno izrađenim od crvenog i zelenog stakla.

Odmah je pomislila da je pronašla nešto vredno, a posebno kada je ugledala slovo “M” na dnu, povezujući ga s murano staklom koje se proizvodi nadomak Venecije.

“Verovala sam da vredi između 1.000 i 2.000 evra”, objasnila je Džesika.

Hajmo na procenu

Ona se pridružila različitim Fejsbuk grupama, tražeći savet, a tada joj je rečeno da je najverovatnije reč o umetničkom delu čuvenog italijanskog arhitekte i dizajnera Karla Skarpe.

buvljak, Pančevački buvljak, buvlja pijaca
foto: Youtube Printscreen

Nije prošlo puno vremena kada se obratila Ričardu Rajtu, predsedniku istoimene aukcijske kuće, prenosi The Independent.

Čim je video fotografije stručnjak je rekao da bi vaza mogla da bude deo serije “Penelate” koju je umetnik predstavio 1940-ih. Do danas nije poznato koliko je primeraka proizvedeno.

Vredi pravo bogatstvo

Prošle nedelje, vaza je ponuđena na aukciji i prodata je neimenovanom evropskom kolekcionaru za 107.000 evra!

“Znala sam da želim da je vratim u svet umetnosti, nisu ni znali da postoji. Osećam da sam je spasila zaborava”, kazala je Džesika.

(Kurir.rs/Telegraf/I.M.)

Bonus video:

01:31

KEŠ ILI KARTICA? Ovo pitanje ćemo od sada čuti i na pijacama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track