ONA IMA SAMO JEDNU ŽELJU ZA BOŽIĆ: Devojčica koja je videla kako joj cela porodice umire u požaru!
Foto: Fejsbuk

Pomozite joj

ONA IMA SAMO JEDNU ŽELJU ZA BOŽIĆ: Devojčica koja je videla kako joj cela porodice umire u požaru!

Žena -
Pre dve godine Safir Teri, iz Njujorka, prošla je kroz jedno od najtežih iskustava koje može da se zamisli. Devojčica je morala da gleda kako joj cela porodica umire u požaru. Tada je imala samo 5 godina i zamalo je i ona sama umrla.

Jedini razlog zbog kojeg je preživela je taj što je njen otac branio od plamena sopstvenim telom. Ona je jedina preživela od njene porodice, izgubila je oca, sestru i dva brata odjednom.Safir je zadobila opekotine ne preko 75% njenog tela i morali su da joj amputiraju desnu ruku i levu nogu tokom njenog dugog i bolnog procesa oporavka. Provela je 10 meseci u bolnici.Sada je kod kuće, nakon što je odvela sa sobom njena tetka, ali put do njenog oporavka se nastavlja i zahteva konstantne tretmane sa specijalistima i čestu hospitalizaciju.

Njena tetka je rekla:"Safir je imala mnoštvo operacija, preko 50. Izgubila je desnu ruku, tri meseca nakon požara, a levu nogu u martu mesecu. Ona nastavlja da ima problem sa ustima zbog njenog problema sa ožiljcima, a sledeća operacija zakazana joj je za 5. januar."Kao što možete da zamislite, praznici su jako teški nakon takvog gubitka i traumatičan je sam oporavak i iskušenja.

Ove godine za Božić, Safir ima samo jednu jednostavnu želju kako bi joj praznici bili radosniji.Njena tetka Liz Dolder, rekla je da Safir samo želi da dobije mnogo božićnih čestitki. Dolder je kupila i specijalnu jelku nakojoj će visiti čestitke i da je Safir bila jako uzbuđena i počela je odmah da sanjari o čestitkama. Zabrinuti da će stići samo nekolicina čestitiki, njena tetka joj je rekla da ne mašta previše.

Međutim, odlučna da još jednom devojčici ulepša Božić koja je prošla kroz veliku traumu, ona je posegla za Fejsbukom i zamolila sve da pomognu da se devojčici ostvari želja.

Za sada, prema Fejsbuk stranici koja je postavljena u ime Safir, reakcije su zaista neverovatne i pozitivne.

(First To Know)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track