(VIDEO) ONA JE BILA SEKS BOMBA 60-IH: Danas ima 81. godinu i izgleda neverovatno dobro
Foto: Printskrin/Jutjub

Sinonim za lepotu

(VIDEO) ONA JE BILA SEKS BOMBA 60-IH: Danas ima 81. godinu i izgleda neverovatno dobro

Žena -
Ona je jedan od najpoznatijih italijanskih glumica. Ima 81 godinu, a i dalje izgleda veoma dobro.

Reč je o čuvenoj Sofiji Loren, sinonim za ženski sekspil. Odrasla je u siromašnim uslovima u gradu Pozuoli u blizini Napulja dok je još trajao Drugi svetski rat. Mali stan delila je sa sestrom Marijom, roditeljima, dedom, bakom, ujacima i tetkama. Iako se mučila i mladosti, danas je zahvlana tom teškom periodu svog života. Kako kaže kasnije siromaštvo ju je učinilo žilavijom osobom. Kao devojčica sebe je doživljavala kao ružnu, ali je kasnije izrasla u lepoticu. Njena sestra udala se za Romana Musolinija, sina Benita Musolinija. Sa samo15 godina otišla da traži filmske uloge u Rimu, ali prvo se oprobala kao model. Sa malom platom izdržavala je svoju porodicu.

Foto: AP
Foto: AP

Nekoliko godina kasnije dobila je filmske angažmane, a već 1962. osvojila je Oskara za italijansku ratnu dramu „La Ciociara“. Časopis "Empajer" ju je 1995. prozvao 25. najseksi zvezdom u istoriji kinematografije, a mnogi su je smatrali privlačnom i nakon što je prešla 60. godinu. Pored Oskara, osvojila je i pet Zlatnih globusa, četiri puta za najpopularniju žensku zvezdu, a jednom za doprinos filmu.

Foto: Printskrin/Jutjub
Foto: Printskrin/Jutjub

Pre svog prvog deteta imala je dva spontana pobačaja. Uprkos komplikacijama, uspela je da rodi dvoje dece Karla Ponti mlađeg i Edoarda Pontija. U zadnje vreme bavi se finansiranjem poslova za kuvarice, šminku, nakit i parfeme. Tokom karijere krasila je brojne editorijale, bila lice mnogih modnih brendova i reklama. Danas, na pragu devete decenije, Sofija izgleda sjajno i zrači energijom. Uprkos godinama onda i dalje reklamira brendove, baš kao i njene znatno mlađe koleginice.

Pogledajte kako je Sofija izgledala tokom svoje karijere:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track