Zbog Šarića će padati vlade!

Nebojša Medojević za Kurir

Zbog Šarića će padati vlade!

Crna Hronika -
Lider crnogorskog Pokreta za promene kaže da je pitanje da li su Darka Šarića izdali saradnici ili je on najzad rešio da razotkrije sve što zna

BEOGRAD - Biće bure!Odbegli narko-bos Darko Šarić (43) mogao bi da otkrije mnoge tajne i prljave poslove svojih dugogodišnjih saradnika iz sveta politike, biznisa, ali i policije i kriminala! Nebojša Medojević, lider crnogorskog Pokreta za promene, kaže za Kurir da nema sumnje da će njegovo hapšenje izazvati veliku buru!- Darko Šarić je pri samom vrhu jedne od najmoćnijih kriminalnih organizacija i njegovo hapšenje sigurno neće proći bez ikakvih posledica. Moguće je da će pasti vlade pojedinih država na Balkanu, ne bih isključio ni nova hapšenja, likvidacije, ali i promene u postupcima koji se već vode. Ko zna, možda bi on i sam mogao da postane svedok-saradnik - smatra Medojević.Sagovornik Kurira je među prvima izneo tvrdnju da odbegli narko-bos nije vrh narko-piramide.- Pitanje je šta će se dalje dešavati, ja smatram da su sve opcije otvorene. Moguće je da su Šarića njegovi zaštitnici pustili niz vodu. Međutim, ne bih isključio ni mogućnost da je Šarić odlučio da njima okrene leđa i otkrije prljave tajne koje zna! Nije tajna ni da su osnivane i finansirane političke stranke u zemlji i regionu samo s ciljem da štite interese ove kriminalne organizacije - tvrdi Medojević za Kurir.Odbeglom narko-bosu svaki trag izgubio se krajem 2009, kada je poslednji put navodno viđen u rodnim Pljevljima. Već u januaru 2010. našao se na crvenoj Interpolovoj poternici, po nalogu Specijalnog suda u Beogradu, koji protiv njega vodi postupak zbog šverca više od tri tone kokaina.

Naser Keljmendi
Naser Keljmendi

Moguće svakakve uceneMedojević kaže i da nije tajna da je američka tajna služba DEA, u saradnji sa srpskom BIA, pratila svaki Šarićev korak.- Naser Keljmendi i Darko Šarić su najveća pretnja američkim interesima na Balkanu i zbog toga što su oni ugroženi dogodio se „Balkanski ratnik“. Međutim, videćemo uskoro dokle će se otići s tom istragom, jer ne bih isključio mogućnost ucenjivanja moćnika dosijeima koji su u međuvremenu prikupljeni - otkriva Medojević.

Šarićev diler radio u diskoteci?Marko Pandrc, za kojim je Srbija raspisala poternicu zbog sumnje da je švercovao kokain za Darka Šarića, tokom leta je radio u poznatoj budvanskoj diskoteci, pišu crnogorski mediji.- Pandrc je bio angažovan kao obezbeđenje za vreme koncerata poznatih zvezda. Njegovo zaduženje bilo je da s najvišeg nivoa u diskoteci kontroliše dešavanja unutar objekta - prenose mediji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track