Prikaži najnovije vesti
Džejms Klaper, Foto Reuters
Pravdanje

(VIDEO) ŠEF AMERIČKIH ŠPIJUNA PERE RUKE: Nismo mi objavili kompromitujući izveštaj o Trampu!

Planeta 4

VAŠINGTON - Direktor američke Nacionalne obaveštajne službe Džejms Klaper odbacio je tvrdnju novoizabranog predsednika SAD da je ta služba odala sadržinu poverljivog izveštaja s nepotvrđenim informacijama o njegovim vezama s Rusijom, istakavši da ga je curenje tih podataka veoma uznemirilo.

Klaper je naveo da je sa Trampom razgovarao o izveštaju u kojem se tvrdi da Rusija posetuje kompromitujuće, ali potpuno neproverene lične i finansijske podatke o novoizabranom predsedniku SAD, prenosi danas AP.

Tramp je optužio američke obaveštajce za objavljivanje navoda da Rusija poseduje kompromitujuće podatke o njemu, ali mu je Klaper rekao da taj dokument ne pripada američkoj obaveštajnoj službi, uz napomenu da obaveštajna zajednica nije "donela nikakav sud" da su te informacije pouzdane, navodi Bi-Bi-Si.

"Istakao sam da taj dokument nije proizvod obaveštajne zajednice SAD i da ne verujem da je te informacije odao neko iz te zajednice", saopštio je Klaper u sredu uveče. On je Trampu rekao i da se obaveštajna zajednica slaže da je ovakva povreda bezbednosti izuzetno štetna po američku nacionalnu bezbednost i poručio da je američka obaveštajna služba spremna da služi Trampovoj administraciji.

">January 12, 2017

Izveštaj sadrži nedokazane informacije iz neimenovanih izvora o navodnoj bliskoj saradnji između Trampovih bliskih saradnika i Rusa u vezi sa hakovanjem računara članova Demokratske partije, kao i nedokazane tvrdnje o Trampovim perverznim seksualnim aktivnostima, podseća američka agencija.

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir