(FOTO) UBIJENA SRPKINJA U BEČU: Muž je zadavio jer je prokockala 1000 evra!
Foto: Printscreen Krone.at

Ubijena pred decom

(FOTO) UBIJENA SRPKINJA U BEČU: Muž je zadavio jer je prokockala 1000 evra!

Austrija -
BEČ - Aleksandru S.(22) srpskog porekla zadavio je njen suprug Herbert S. (41) u njihovom stanu

U utorak je policija uradila rekonstrukciju ovog zločina. Herbert je na lutki policajcima pokazao kako je 18. decembra prošle godine u 14. bečkoj opštini Penzing, usmrtio svoju suprugu i to pred očima dece. Kako je pokazao na rekonstrukciji on je tokom svađe gurnuo suprugu i stavio joj ruku na usta i pritisnuo je.

Tokom rekonstrukcije koja je trajala nepunih sat vremena okrivljeni je bio u šoku i bez reči, zbog čega su pravljene kraće pauze. Sada se čeka mišljenje sudskog veštaka Nikolasa Klupa (Nikolausa Klupp).

Ubicu dovode na rekonstrukciju (foto printscreen krone.at)
Ubicu dovode na rekonstrukciju (foto printscreen krone.at)

Njegov advokat Astrid Vagner izjavila je da “očekuje brzu obradu slučaja". Prema navodima pravnog zastupnika biće optužen za ubistvu iz nehata. Psihijatrijsko veštačenje nije otkrilo nikakve posebnosti.

Da podsetimo iako je imao zabranu prilaska Aleksandri zbog nasilničkog ponašanja, njen suprug je kobnog dana došao u stan i posle žestoke svađe ugušio je dok su u sobi bile nihove dve ćerkice, jedna od godinu i po i druga šestomesečna beba. Herbert je potom nazvao baku svoje supruge i rekao joj da dođe jer se "nešto desilo" njenoj unuki. Uhapšen je u stanu, a da je njegova supruga mrtva saznao je u pritvoru. Decu je preuzela Centar za socijalnu zaštitu

Mesto zločina (Foto printscreen krone.at)
Mesto zločina (Foto printscreen krone.at)

Komšij su izjavile policiji da je često dolazilo do svađa među supružnicima, i da je muž bio sklon alkoholu. Međutim njegov rođak Georg izneo je teške optužbe na račun žrtve. On je najoštrije osudio zločin koji je počinio Herbert, ali je izjavio da je „ Alex uništila njegov život, i da ga je samo iskorištćavala“.

“Danas me čuješ poslednji put, napravio sam glupost“ rekao je osumnjičeni Herbert S. svom rođaku u Štajerskoj neposredno pred hapšenje. “ Očigledno je planirao da se ubije“ , kaže Georg.

Odvoze telo žrtve (Foto Printscreen Osterreich)

"Imao odličan posao na bečkoj južnoj železnici, kuću u Štajerskoj, dobar auto. Ona je bila kockar, i neposredno pre ubistva prokockala je više od 1000 evra na automatima“, kaže rodjak.

"Aleks je poreklom Srpkinja i udala se za njega zbog papira, međutim Herbert se zaljubio u nju, ali ne i ona u njega, ona ga je samo iskorišćavala. Iako je već imala drugog, povukla je zahtev za razvod jer joj je trebao Herbertov novac", tvrdi rođak ubice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track