HAOTIČNO NA AUSTRIJSKO-SLOVENAČKOJ GRANICI: Policija pustila pse na migrante
Foto: AP

Sukobi

HAOTIČNO NA AUSTRIJSKO-SLOVENAČKOJ GRANICI: Policija pustila pse na migrante

Austrija -
Oko 6.000 izbeglica prešlo je granicu Špilfeld iz Slovenije u Austriju u četvrtak i najveći broj je prebačen autobusima do smeštaja

ŠPILFILD - Preko austrijsko-slovenačkog graničnog prelaza Špilfild jutros je u Austriju prešlo više od 1.500 osoba, a jedan broj izbeglica koje su pristigle tokom jučerašnjeg dana morale su, na veoma niskim temperaturama, da provedu noć pod vedrim nebom.

Foto: AP
Foto: AP

Oko 6.000 izbeglica prešlo je granicu Špilfeld iz Slovenije u Austriju u četvrtak i najveći broj je prebačen autobusima do smeštaja, ali su pojedini morali noć da provedu napolju, pošto u šatorima koji se greju nije bilo mesta.

Foto: AP
Foto: AP

Blizu 600 migranata, kako je saopštila policija, prebačeno je u sportsku dvoranu u mesto Vagna, gde je trebalo da spavaju, ali je došlo do tuče između izbeglica, pa je morala da interveniše policija sa treniranim psima.

Iako se tokom noći očekivao dolazak više hiljada izbeglica, on je izostao, ali se tokom prepodneva ponavlja haotično stanje. Stotine izbeglica krenulo je duž pruge od Šentilja ka Špilfildu i pokušava bez kontrole da uđe u Austriju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track