NATRPALI IH I ZATVORILI U GEPEK: Zavarili 24 izbeglice u kombiju!
Foto: Bečka Policija

UHAPŠEN KRIJUMČAR LJUDIMA

NATRPALI IH I ZATVORILI U GEPEK: Zavarili 24 izbeglice u kombiju!

Austrija -
Kada je austrijska policija primetila i zaustavila sumnjivo vozilo vozač se dao u beg, a pružao je i otpor prulukom hapšenja
1 / 3 Foto: Bečka Policija

BEČ - Austrijska policija oslobodila 24 izbeglice koje su bile bukvalno zavarene u kombiju.

Pojačana policijska kontrola na austirjskim putevima daje određene rezultate. U noći 1. septembra je austrijska policija oslobodila 24 izbeglice iz jednog kombija, te uhapsila šofera. U kombiju su bili pretežno mlađi ljudi, tinejdžeri iz Afganistana. Da ih nije zaustavila policija, ovi su ljudi mogla da skončaju kao i 71 žrtava u hladnjači prošle nedelje

Pošto su u vozilo nagurali dva tuceta izbeglica, krijumčari su zavarili su vrata vozila, prozore su prekrili zavarenim rešetkama od čeličnih šipki, ana zaadnja vrata kombija spolja stavili još jednu dodatnu rezu.

Prozori sa čeličnom mrežom... Foto bečka policija
Prozori sa čeličnom mrežom... Foto bečka policija

Pitanje je koliko bi izdržali u bez svežeg vazduha, a iz zabarenog kombija sami ne bi mogli da se oslobode i izađu. Srećom, njihov pakleni put nije dugo trajao pošto je policija primetila ovaj sumnjivi kombi autoputu A4, koji povezuje Budimpeštu sa austrijskom prestonicom. Policajci, koji su bili u noćnoj patroli na ulazu u Beč, pratili su kombi sve do Ulice Ane Frank, u 3. bečkoj opštini i tu ga zaustavili.

Šofer se odmah dao u beg, a nije ga uplašio ni jednog od policajaca. Ipak, ubrzo je uhvaćen, nakon što ga je policijski pas otkrio sakrivenog u baraci za alat jednog od preduzeća u ovom delu grada. Vozač je i tada nastavio da se opire i pokušao da pobegne ali su ga policajci savladali i odveli u pritvor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track