(VIDEO) UKLETA: Niko ne želi da kupi kuću austrijskog monstruma Fricla!
Foto: ROBERT JAEGER / AFP / Profimedia

Godinama zvrji prazna

(VIDEO) UKLETA: Niko ne želi da kupi kuću austrijskog monstruma Fricla!

Austrija -
Kuća Jozefa Fricla, čija je vrednost procenjena na 273.000 evra nalazi se u gradu Amštetenu u Donjoj Austriji, ali zbog užasnih zločina koji su se u njoj dogodili nijedan potencijalni kupac nije došao ni da je pogleda

AMŠTETEN - Kuća Jozefa Fricla (Josef Fritzl, 79),ozloglašenog austrijskog psihopate već godinama stoji prazna, ali niko neće da kupi.

Kuća, čija je vrednost procenjena na 273.000 evra nalazi se u gradu Amštetenu u Donjoj Austriji, ali zbog zločina koji se u njoj dogodio nijedan potencijalni kupac nije došao ni da je pogleda. U slučaju prodaje novac bi pripao Friclovim žrtvama, to jest njegovoj porodici, kao obeštećenje.

Jozef Fricl je uhapšen je 26.aprila 2008. godine, nakon što je njegova ćerka Elizabet (tada 42) policiji prijavila da je otac 24 godine držao zatočenu u podrumu porodične kuće, konstantno je silovao i napravio sedmoro dece. Nakon što je njegova supruga, majka nestale Elizabet, nestanak ćerke prijavila vlastima, Fricl je vlastima na uvid dao pismo, koje je naterao ćerku da napiše. U njemu stoji da je otišla da živi sa drugom, da joj je dosta porodice i da je ni u kom slučaju ne traže. Fricl je svojoj supruzi rekao da je ćerka verovatno u kandžama neke sekte.

Niko ni da je pogleda ... Kuća Jozefa Fricla
Niko ni da je pogleda ... Kuća Jozefa Fricla

Od sedmoro dece koje joj je napravio silujući je, jedno je umrlo nekoliko dana po rođenju, troje (dva dečaka i devojčica) su godine proveli u posebno napravljenojprostoriji (55m2) u podrumu kuće sa majkom, dok je preostalo troje (dve devojčice i dečak) Fricl kao novorođenčad ostavio na pragu sopstvene kuće uz pismo nestale ćerke u kome moli oca i majku da preuzmu brigu nad njima.

Uz znanje socijalne službe oni su usvojili to troje dece, a uprkos čestim posetama socijalnih radnika, niko nije znao da se preostala deca sa majkom nalaze u podrumu. Fricl je 2009. godine osuđen na doživotnu robiju.

Na prodaju i kuća ubice Alojza H.

Ni kuću ubice Alojza H. (Alois H.), koja se nalazi u mestu Grospril (Großpriel), takođe u Donjoj Austriji, biće ponuđena na prodaju krajem septembra. Desetoro potencijalnih kupaca već se prijavilo da pogleda objekta, a cena će biti utvrđena za nekoliko dana. Alojz H. je 17. septembra 2013. godine upbio trojicu policajaca i jednog radnika Hitne pomoći, a zatim je sebi oduzeo život. Policija je u toku istrage uspela da ga poveže sa ukupno 108 kriminalnih dela počinjenih između 1994. i 2013. godine. Među njima su, između ostalog, podmetanje požara, neovlašćeni lov, krađe i rovale. Ubica je u svom aresenalu posedovao veliku količinu neprijavljenog oružja i municije.

http://www.youtube.com/watch?v=SdSgQY7fF9w

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track