UPOZORENJE SKIJAŠIMA U AUSTRIJI: Držite se ski-staza da vas lavina ne odnese!
Foto: Printscreen Heute.at

Opasnost od odrona snega

UPOZORENJE SKIJAŠIMA U AUSTRIJI: Držite se ski-staza da vas lavina ne odnese!

Austrija -
Gorska služba austrijske pokrajine Tirol upozorava da je situacija veoma teška u ovoj oblasti i da je opasnost od lavina podignuta na 4. nivo

BEČ - Vlasti austrijske pokrajine Tirol podigle su upozorenje na opasnost od lavina na 4. nivo, na skali od 1 do 5. Eksperti savetuju neiskusnim skijašima da ne napuštaju obezbeđene piste, ali takođe navode i to da napuštanje obezbeđenih staza predstavlja rizik i za iskusne skijaše.

Tokom jučerašnjeg dana je lavina usmrtila dva mlada maerička skijaša, članove američke skijaške ekipe. Pokrajinska gorska služba upozorava da je situacija veoma teška, posebno na nadmorskoj visini iznad 2.200 metara.Glavna opasnost preti kako od sveže nakupljenog snega, tako i od onog starijeg jer i od od najmanjeg podrhtavanja može da se obruši.

Foto printscreen osterreich.at
Foto printscreen osterreich.at

U subotu temperatura do 13 stapeni!

Iz Centralnog zavoda za meteorologiju i geodinamiku Austrije saopštavaju da će se usled nadolazećeg toplog fronta, doći do porasta temperature. Već u četvrtak u Beču se očekuje šest stepeni Celzijusa, a u petak u zapadnom delu Austrije, živa u termometru će se popeti do devetog podeoka. U subotu, u pojedinim delovima alpske republike temperatura vazduha će iznositi čak 13 stepeni celzijusa. Ovaj topli front, osim visokih temperatura, sa sobom će doneti i obilne kiše.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track