(VIDEO) ŠTRAHE OBELEŽIO DECENIJU NA ČELU FPÖ: Ovako uspešna Slobodarska partija nikada nije bila!
Foto: Printscreen Youtube

pohvale i zahvale

(VIDEO) ŠTRAHE OBELEŽIO DECENIJU NA ČELU FPÖ: Ovako uspešna Slobodarska partija nikada nije bila!

Austrija -

BEČ - Lider FPÖ-a Hajnc Kristijan Štrahe proslavio je u Skupštini desetogodišnjicu svog predsednikovanja.

„Ovako uspešna,

Slobodarska parija još nikada nije bila“ reči su koje je sa radošću u svom govoru u visokom domu pred oko 180 zvanica rekao Štrahe.

Predsednički kandidat Norbert Hofer( FPÖ ) zahvalio se u svom govoru predsedniku partije Štraheu na njegovim aktivnostima, sledećim rečima: „ Bez tebe stranka ne bi ovako napredovala i visoko se pozicionirala u Parlamentu“.

Dodao je da sa optimizmom iščekuje predsedničke izbore 4. decembra. „ Možda više nećemo biti politički saveznici, ali jedno ti obećavam, do kraja života ću biti tvoj prijatelj“, reči su koje je Hofer uputio Štraheu.

Štrahe se najpre zahvalio majci rečima: „Učinila si sve za mene kao samohrana majka. Hvala ti što postojiš, zauvek ćeš biti voljena i čvrsto u mom srcu“.

„ Nije lako biti na strani političara koji je često izložen veoma neprijateljski nastrojenim protivnicima , volim te“, poručio je sagovornice svojoj supruzi.

Dve najvažnije žene u životu lidera FPO...(Mama i Supruga HC Štrahea
Dve najvažnije žene u životu lidera FPO...(Mama i Supruga HC Štrahea

U nastavku svog govora , zahvalio se prethodnim govornicima i naglasio,kako nije samo on doprineo uspehu partije, iako je uvek verovao u uspeh. Takođe je siguran i u buduće pobede: sa Hoferom će Austrija dobiti najmlađeg predsednika republike.

Za govornicom su se zatim nakon predstavnika iz FPÖ pojavili i predstavnici ÖVP-a i Tim Štronah , Reinold Lopatka i Robert Lugar, kao i drugi čovek nacionalnog saveta Karlheinz Kopf ÖVP. Na samom kraju , Štrahe je dobio pohvale od strane Andreas Molzera ,pre nego su gosti prešli u salu kako bi se počastili.

K. A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track