BAKA SAKRILA UŠTEĐEVINU: Deca pronašla 43.000 evra pa cepala novčanice

Grčka

BAKA SAKRILA UŠTEĐEVINU: Deca pronašla 43.000 evra pa cepala novčanice

Ludi svet -
Novac je bio sakriven u jednoj torbi, koju su deca igrajući se slučajno našla u jednoj napuštenoj zgradi, a novac je baka sakrila da bi ušteđevinu sačuvala od ekonomske krize

ATINA - Grupa dece našla je 43.000 evra u napuštenoj zgradi u grčkom gradu Janjini, koje je jedna starica sakrila, nadajući se da će tako svoju ušteđevinu spasti od ekonomske krize, saopštili su policijski izvori.

Novac je bio sakriven u jednoj torbi, koju su deca igrajući se slučajno našla u jednoj napuštenoj zgradi. Kako je javila agencija Ana, stanovnici obližnjih zgrada pozvali su policiju, nakon što su videli kako se deca igraju novcem i čak cepaju novčanice.

Policija je utvrdila da novac pripada jednoj 83-godišnjakinji koja je novac sakrila, pošto ga je povukla iz banke pre tri godine, u strahu da će njena ušteđevina propasti zbog krize u Grčkoj.

Starica je rekla da se više i ne seća koliko je novca imala i dodala da misli da je u torbi bilo između 50.000 i 70.000 evra. Ekonomska kriza naterala je mnoge Grke da svoje ušteđevine sklone iz banaka i premeste ga u inostranstvo ili ga sakriju u svoje domove.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track